Cele mai citite
 


Satu Mare: Primul judeţ în care s-a făcut descentralizarea în sănătate
marţi, 22 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Satu Mare este primul judeţ din ţară în care s-a produs descentralizarea în domeniul sanitar, semnarea protocolului de predare-primire a celor cinci spitale din judeţ de la Ministerul Sănătăţii la Consiliul Judeţean (CJ) având loc luni în prezenţa ministrului Sănătăţii, Cseke Attila.
'Satu Mare este primul judeţ în care descentralizarea a luat sfârşit, din cele 41 de judeţe. Este o bucurie, sper să continue acest proces şi în alte judeţe. (...) Descentralizarea este un proces important, noi până la urmă trebuie să acceptăm că tot ce se întâmplă într-un spital priveşte interesul public care este în rândul membrilor comunităţii respective şi drept urmare acest principiu al subsidiarităţii de a duce mai aproape de cetăţean decizia trebuie aplicat şi în domeniul sanitar', a spus Cseke Attila.

Ministrul a explicat că în ultimii ani s-a vorbit foarte mult despre descentralizare, însă acum a reuşit să înceapă acest proces, el exprimându-şi convingera că Guvernul va face descentralizare şi în alte domenii. Ministrul a subliniat că procesul de descentralizare a început în acest an cu reducerea posturilor de conducere la nivelul spitalelor, renunţându-se la 577 de posturi de conducere din întreaga ţară, şi reducerea numărului de paturi.

Potrivit ministrului, deciziile de organizare a unităţilor transferate vor fi luate de către autorităţile judeţene, ministerul având doar drept de avizare a serviciilor sanitare. Cseke Attila consideră astfel că spitalele vor fi administrate mai bine pe plan local.

La rândul său, preşedintele CJ Satu Mare, Csehi Arpad, a salutat această măsură de transfer a spitalelor, afirmând că după efectuarea unui audit la toate unităţile din judeţ se vor propune măsuri organizatorice.

Protocolul de predare-primire a celor cinci unităţi spitaliceşti din judeţul Satu Mare a fost semnat luni de către directorul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, Dorel Coica, şi preşedintele CJ Csehi Arpad. Spitalul Judeţean, Spitalul TBC şi Spitalul Negreşti Oaş vor rămâne în subordinea CJ iar spitalele Carei şi Tăşnad vor fi transferate primăriilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii a solicitat o anchetă la Spitalul de Urgenţă Satu Mare Ministerul Sănătăţii a solicitat conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare ca împreună cu o echipă de control de la Consiliul Judeţean să efectueze o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Satu Mare, pentru a vedea condiţiile igienico-sanitare şi modalitatea în care sunt trataţi pacienţii...
Cseke Attila: Ministerul Sănătăţii are un plan de restructurare a instituţiilor subordonate Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat luni la Satu Mare că are un plan de restructurare instituţiilor din subordine.
Satu Mare: Spitalele din judeţ au datorii de peste opt milioane de lei Consiliul Judeţean Satu Mare va prelua spitalele din judeţ, care au datorii de peste 8,4 milioane de lei către furnizori.
Satu Mare: Spitalul de Boli Contagioase intră în reparaţii capitale Satu Mare, 24 sep /Agerpres/ - Spitalul de Boli Contagioase Satu Mare, clădire monument istoric din 1879, a intrat de vineri în reparaţii capitale, fondurile fiind asigurate de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare.
Rezultatele controlului la Spitalul de Urgenţă Satu Mare: un corp trebuie reabilitat, grupurile sanitare sunt deteriorate Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare şi ai Consiliului Judeţean au constatat, în urma controlului la Spitalul Judeţean de Urgenţă, că unul dintre corpuri necesită reparaţii, lucrările fiind sistate din cauza lipsei fondurilor, iar instalaţiile sanitare sunt deteriorate, conform unei...
Satu Mare: Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă a demisionat Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, Adrian Marc, a anunţat miercuri că renunţă la funcţie, după un mandat de trei ani, subliniind că decizia sa nu are legătură cu decizia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare de a suspenda activitatea unui corp al Secţiei de Interne a spitalului...