Cele mai citite
 


Cseke Attila: Cheltuielile cu salariile nu vor depăşi 70% din bugetele spitalelor
marţi, 22 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat luni, la Satu Mare, că începând cu 1 ianuarie 2011 cheltuielile cu salariile nu vor depăşi 70% din bugetul spitalelor.
'Începând cu 1 ianuarie 2011 vom introduce o limitare a cheltuielilor de personal la nivelul tuturor spitalelor din România, astfel încât cheltuielile de personal să nu depăşească 70% din bugetul spitalelor. Azi procentul este de 80%, şi avem spitale unde este de 90-92%', a afirmat Cseke Attila.

Ministrul Sănătăţii a precizat că reducerile de cheltuieli se pot face în urma unei analize a fiecărui spital în parte, după transferul acestora către administraţiile locale, iar dacă este cazul se vor putea face şi reduceri de personal, însă nu din rândul personalului medical.

'Trebuie analizat de la caz la caz, iar această analiză este foarte greu de făcut de la nivel central. La 435 de spitale găseşti cel puţin 200 de situaţii diferite. Această analiză va putea fi făcută numai la nivel local şi de aceea este acest termen de 1 ianuarie pentru a putea exista o posibilitate de restructurare internă. Nu este vorba de personal medical aici. În ceea ce priveşte partea administrativă s-ar putea să găsim situaţii mai ciudate şi acolo sigur vor trebui luate măsuri', a adăugat Cseke Attila.

Potrivit ministrului, de la 1 ianuarie se va introduce posibilitatea introducerii angajării medicilor pe bază de contracte de prestări servicii, 'sistem bazat exclusiv pe eficienţă'. Ministrul a dat exemplul unui spital din Ungaria unde există secţii întregi administrate pe bază de contract.

Ministrul Cseke Attila a participat luni la predarea spitalelor din judeţul Satu Mare către Consiliul Judeţean.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Cseke Attila: Ministerul Sănătăţii are un plan de restructurare a instituţiilor subordonate Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat luni la Satu Mare că are un plan de restructurare instituţiilor din subordine.
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Marko Bela şi Cseke Attila, la prima ediţie a concursului de tăiat porci organizat de UDMR Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Marko Bela, şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, au participat, sâmbătă, la prima ediţie a concursului de tăiat porci, organizat în comuna Viile Satu Mare de UDMR Satu Mare.
Ministrul Sănătăţii: Datoriile spitalelor se ridică la 170 de milioane de euro Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că datoriile spitalelor se ridică la cifra de 170 de milioane de euro, bani care vor fi plătiţi prin rectificarea bugetară, probabil în luna august, de către guvern.
Ministrul Sănătăţii va face o analiză a personalului auxiliar din sistem Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, că va fi făcută o analiză a personalului auxiliar din sistemul sanitar, pentru a se vedea dacă este prea numeros.