Cele mai citite
 


Ortopedia pediatrică reînfiinţată prin procesul câştigat de dr. Burnei în instanţă
marţi, 22 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Conf. dr. Gheorghe Burnei a câştigat procesul intentat statului pentru o decizie din 2006 prin care ortopedia pediatrică a fost desfiinţată.

Acesta a declarat luni pentru AGERPRES că Ministerul Sănătăţii are dreptul să facă recurs în 17 zile.

'Ar fi o decizie eronată dacă MS va face acest lucru, ar fi o decizie care s-ar fi îndreptat împotriva copiilor. S-a văzut recent, prin cazul de la Slatina că lipsa unui ortoped pediatric poate duce la moartea unui copil' a spus medicul.

În urma deciziei date de instanţă, chirurgia pediatrică poate fi reînfiinţată ca specialitate medicală.

În 2006, această specialitate a fost desfiinţată printr-un ordin al ministrului sănătăţii de atunci, Eugen Nicolaescu, pe motiv că aşa cere UE.

Conf. dr. Gheorghe Burnei este autorul mai multor inovaţii în acest domeniu printre care tija centromedulara, tubul prin care se drenează puroiul din oase (metoda Burnei în boala 'oaselor de sticlă') sau fixatorul monoplan pentru femur.

El şi echipa sa au realizat mai multe premiere naţionale şi mondiale în domeniul ortopediei pediatrice.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gh. Burnei: Ortopedia pediatrică ar avea nevoie de aproximativ 100 de specialişti Ortopedia pediatrică ar mai avea nevoie de cel puţin 100 de specialişti pentru a face faţă iar anul acesta vor fi pregătiţi în examenul de rezidenţiat numai 18, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, prof. dr. Gheorghe Burnei, preşedintele Asociaţiei de Traumatologie şi Ortopedie Pediatrică (ARTROP)...
A fost reînfiinţată specialitatea ortopedie pediatrică Specialitatea de ortopedie pediatrică, apărută în 1996 ca supraspecialitate de sine stătătoare şi funcţionând până în 2006, după care a fost desfiinţată, a fost reînfiinţată ca urmare a procesului iniţiat de Asociaţia Română a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatri (ARTOP), a subliniat prof. dr. Gheorghe...
Dr. Gheorghe Burnei: Clinica de ortopedie pediatrică de la 'Marie Curie', în pericol de a fi închisă pe perioada verii Clinica de chirurgie şi ortopedie pediatrică din Spitalul Clinic de Urgenţă "Marie Curie" ar putea fi închisă pe perioada verii, din cauza lipsei de personal, o parte dintre asistente şi infirmiere urmând să intre în concediu, a declarat şeful Clinicii, prof. dr. Gheorghe Burnei.
Gheorghe Burnei: Anual, în România se descoperă 40 de cazuri noi de cancer osos la copii Preşedintele Asociaţiei Române a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatrici, prof. dr. Gheorghe Burnei, a declarat vineri, cu prilejul celui de-al VI-lea congres naţional, că în România, anual, 40 de copii sunt descoperiţi cu forme de cancer osos.
Ultimul stagiu al unui proiect POSDRU în specialitatea ortopedie şi traumatologie pediatrică debutează în septembrie la "Marie Curie" Ultimul stagiu de pregătire al unui proiect de consiliere, orientare profesională şi efectuarea de stagii de practică în ortopedia şi traumatologia pediatrică, care se desfăşoară la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Marie Curie", va începe pe 7 septembrie, în cadrul acestuia urmând să fie pregătiţi...
Traumatologii şi ortopezii pediatrii reuniţi la Conferinţa naţională Ortopezi şi traumatologi din pediatrie se vor întâlni în perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2010 în cadrul celei de a treia ediţii a Conferinţei naţionale a Asociaţei Române a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatri (ARTOP).