Cele mai citite
 


Ialomiţa: Patru spitale vor fi preluate de autorităţile publice locale
marţi, 22 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managementul a patru unităţi sanitare din judeţ - Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, spitalele municipale Feteşti şi Urziceni şi cel orăşenesc din Ţăndărei - va fi transferat, până la 15 iulie, către autorităţile publice locale, respectiv judeţene.
Până la preluarea propriu-zisă, autorităţile judeţene vor solicita un audit, în urma căruia să vadă clar care este situaţia unităţilor spitaliceşti.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ioan Martin, şi-a manifestat luni îngrijorarea faţă de situaţia financiară în care se află aceste spitale la ora actuală, dar şi de posibilităţile lor de finanţare până la sfârşitul anului, susţinând că un audit este necesar, mai ales în această perioadă de subfinanţare.

'Trebuie să vedem ce contracte au cu Casa de Asigurări de Sănătate, cum s-au executat aceste contracte la şase luni, ce sume mai sunt de decontat şi dacă sumele de decontat asigură o bună funcţionare a unităţilor respective până la sfârşitul anului. Există riscul să se transfere numai managementul, în ideea transferării unor responsabilităţi, într-o subfinanţare foarte puternică. Undeva să avem o situaţie de criză în asigurarea funcţionalităţii acestor unităţi spitaliceşti. (...) Preluarea este condiţionată de audit. O condiţionăm noi şi le recomand colegilor liberali din administraţiile locale să o condiţioneze şi dânşii. Să solicităm un audit, să vedem cum stăm sau să îl facem noi şi ulterior să lu 9;m o decizie', a afirmat Martin.

De asemenea, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, de la 1 ianuarie 2011, toate cheltuielile de personal din spitale vor trebui limitate la maximum 70% din sumele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

În condiţiile în care, la ora actuală, acestea se situează la aproximativ 80-81%, vor fi necesare măsuri de creştere a veniturilor proprii ori de reducere a cheltuielilor de personal.

Ioan Martin speră ca, odată cu această transformare, să nu existe o politizare excesivă, în detrimentul managementului performant, deşi susţine că descentralizarea este o măsură bună.

'Ca descentralizare, ne-am dorit-o, pentru că există un feed-back, o reacţie mult mai rapidă la nivelul autorităţii locale, ştim ce se întâmplă în spitalul nostru, ştim cum suntem trataţi şi sperăm să avem mai multe pârghii de intervenţie. Sperăm să nu existe o politizare directă, iar managementul bun al spitalului să fie primordial în comparaţie cu nişte interese... sau versus nişte interese politice', a spus el.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, preluat de CJ Ialomiţa Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a fost preluat, vineri, de Consiliul Judeţean (CJ) Ialomiţa, prin semnarea unui protocol de predare-primire între Direcţia de Sănătate Publică şi autoritatea judeţeană.
Ialomiţa: Spitalul de Urgenţă din Slobozia a preluat parţial personalul spitalului de la Ţăndărei Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia au decis preluarea unui număr de 20 de cadre medicale şi personal de îngrijire de la Spitalul municipal Ţăndărei, recent desfiinţat pentru a fi transformat în cămin de bătrâni.
Managerul Spitalului Judeţean Bihor reclamă Casa de Asigurări de Sănătate pentru subfinanţare cu bună-ştiinţă Managerul celui mai mare spital din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Gheorghe Carp, a reclamat, vineri, relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate despre care susţine că generează subfinanţarea spitalului pentru cel puţin 700 de cazuri lunar.
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.