Cele mai citite
 


Ciocolata poate fi bună pentru sănătate
miercuri, 23 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Despre avantajele consumului de ciocolată se vorbeşte deja de câţiva ani. Unele studii au confirmat-o. Mai întâi, efectele antidepresive: s-a dovedit că persoanele depresive consumă mai multă ciocolată decât cele nedepresive, scrie site-ul maxisciences.com. Oamenii de ştiinţă sunt totuşi prudenţi în ceea ce priveşte această concluzie.
Un studiu german spune că ciocolata ar avea efecte benefice şi în cazul bolilor cardiovasculare. În cadrul studiului, publicat în European Heart Journal, au fost observate 20 000 de persoane timp de opt ani. S-a constatat că 7,4 grame de ciocolată au redus cu 48% riscul de accident vascular cerebral şi cu 27% pe cel de infarct miocardic. Se pare că acest efect se asociază cu scăderea tensiunii arteriale ca urmare a consumului de ciocolată.

Multe din binefacerile ciocolatei s-ar datora polifenolilor, arată studiul. Ciocolata neagră este mult mai bogată în polifenoli decât cea cu lapte şi ciocolata albă. Se recomandă consumul a 10-12 grame de ciocolată pe zi, fără a uita totuşi că există risc de constipaţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de citrice reduce riscul de accident vascular cerebral la femei (studiu) Femeile care consumă frecvent citrice, precum portocale sau grepfrut, îşi pot reduce riscul de a suferi un accident vascular cerebral, potrivit unui studiu publicat joi de revista americană 'Stroke: Journal of the American Heart Association' şi preluat de AFP.
Puţină ciocolată neagră poate fi benefică pentru sănătate, dar nu şi pentru siluetă, susţin nutrioniştii Consumul unui baton mic de ciocolată neagră este benefic pentru vasele de sânge şi reduce riscul bolilor cardiovasculare şi al accidentului vascular cerebral, după cum reiese dintr-un studiu realizat de Institutul German de Nutriţie Umană (DIFE). Însă persoanele care sunt preocupate de siluetă trebuie...
Ciocolata ar putea fi asociată cu un risc cardiovascular mai mic (studiu) Consumul de ciocolată ar putea fi "asociat" cu un risc redus de boli cardiovasculare, potrivit cercetătorilor britanici de la Universitatea din Aberdeen care totuşi nu oferă nicio dovadă a unei legături directe între cacao şi bunăstarea arterelor, scrie AFP.
Ouăle de ciocolată sunt bune pentru sănătate (studiu) Ouăle de ciocolată de Paşte sunt bune pentru sănătate, arată un studiu medical german, care spune că puţină ciocolată mâncată în fiecare zi, de preferinţă neagră, contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi a riscului de boli cardiace, relatează AFP.
Pentru a pierde în greutate, mâncaţi ciocolată neagră, dar cu moderaţie (studiu) Un nou studiu american scoate în evidenţă valenţe noi ale ciocolatei negre, care, consumată cu moderaţie ca parte a unui stil de viaţă sănătos, poate duce la reducerea indicelui de masă corporală, relatează AFP.
Ciocolata ar putea fi benefică pentru inimă /studiu/ Ciocolata ar putea avea beneficii concrete pentru sistemul cardiovascular, precum scăderea uşoară a tensiunii arteriale, potrivit unui studiu la care au participat peste o mie de persoane, transmite Reuters.