Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Amenzi aplicate medicilor pentru nereguli la acordarea concediilor medicale
miercuri, 23 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lipsa din fişele pacienţilor aflaţi în concedii medicale a unor documente prevăzute de noua legislaţie, cum ar fi adeverinţa de la angajator sau declaraţia pe proprie răspundere a pacientului, a fost sancţionată de inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin.
Controalele au vizat strict aspecte birocratice, iar sancţiunile date au ajuns până la 5.000 lei, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin, Carmen Ghitera.
''În total, au fost verificaţi 169 de medici, din care 22 au fost amendaţi. De asemenea, au fost date amenzi în valoare de peste 80 mii lei, din care au fost încasaţi, deja, 23 mii lei'', a subliniat Carmen Ghitera.
La rândul lor, medicii contestă modul de acţiune a ''poliţiei concediilor medicale'' şi semnalează apariţia unor abuzuri determinate de o legislaţie ''ambiguă'' şi ''incompletă''.
Ei nu exclud posibilitatea de a solicita în instanţă anularea amenzilor primite, susţine Daniel Popovici, vicepreşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Caraş-Severin.
În perioada următoare, vor fi efectuate verificări şi la beneficiarii concediilor medicale.
Potrivit noilor reglementări, pacienţii nu au voie să părăsească adresa indicată în declaraţia pe proprie răspundere, în caz contrar urmând să le fie sistată plata indemnizaţiei pentru concediul medical.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Amenzi pentru medicii care prescriu concedii medicale Şase medici prescriptori de certificate de concedii medicale dintr-un total de 73 controlaţi de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate.
Braşov: Medici amendaţi pentru emiterea incorectă a concediilor medicale Un număr de 20 de medici dintre cei 75 controlaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în Braşov, Făgăraş şi Codlea au fost amendaţi în perioada 31 mai-9 iunie în baza OUG 158 /2010 privind emiterea de concedii medicale, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele directorul general...
Olt:Peste 12.200 concedii medicale, patru medici sancţionaţi Medicii din judeţul Olt au eliberat de la începutul anului până în prezent 12.225 certificate de concedii medicale, iar în urma verificărilor începute de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt patru medici au fost sancţionaţi cu câte o mie de lei.
Aproximativ 100 de medici, sancţionaţi pentru nereguli la acordarea concediilor medicale Peste 800 de medici care au încheiat convenţii privind eliberarea certificatelor de concediu medical şi 74 de beneficiari de concedii medicale au fost verificaţi în perioada 14 iunie-9 iulie, cu această ocazie fiind sancţionaţi peste 100 de medici.
Concedii medicale doar pentru cei bolnavi Ministerul Sănătăţii va modifica sistemul de acordare a concediilor medicale începând de luna viitoare, se arată într-un comunicat remis presei miercuri.
Bacău: Fără probleme la concedii medicale Medicii băcăuani au trecut cu bine de prima etapă a controlului iniţiat de Ministerul Sănătăţii care vizează modul de eliberare a certificatelor de concediu medical, fiind nominalizaţi de forul tutelar pentru corectitudine.