Cele mai citite
 


Gorj: Spitalele din judeţ au datorii de peste 7 milioane de lei
miercuri, 23 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 7 milioane de lei este valoarea totală a datoriilor unităţilor spitaliceşti de pe raza judeţului Gorj, cea mai mare sumă fiind înregistrată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu.
Potrivit acestuia, această situaţie era înregistrată la sfârşitul lunii mai, sumele restante reprezentând datorii către furnizori pentru medicamente, materiale sanitare, reactivi, dezinfectanţi, combustibili, alimente şi alte bunuri pentru întreţinere şi funcţionare.
'Unitatea cu cea mai mare datorie este Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, cu peste 4,5 milioane lei, fiind urmat de Spitalul de Pneumoftiziologie Runcu - circa 1,3 milioane lei, Spitalul Orăşenesc Turceni, care are o datorie de 469.624 lei, Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti cu 403.244 lei. Datorii mai mici se înregistrează la Serviciul de Ambulanţă - 217.530 lei, la Spitalul Orăşenesc Rovinari - 32.970 lei şi la Spitalul Municipal Motru - 27.830 lei. În total, 7.036.196 lei', a precizat Marius Boeriu.
Printre cauzele care au generat aceste datorii Boeriu a menţionat serviciile medicale realizate de spitale la valori mult mai mari, dar nedecontate de CJAS la valoarea lucrărilor, bugetul insuficient şi finanţarea precară la cele 7 unităţi sanitare, număr de bolnavi peste numărul de paturi în multe dintre spitale, bolnavi cu probleme psihice, TBC şi probleme sociale sau bolnavi fără calitatea de asigurat, precum şi creşterea preţului la combustibil şi utilităţi.
Precizările directorului DSP Gorj au venit după ce managerii celor 6 unităţi spitaliceşti şi primarii din localităţile respective au declarat că nu sunt de acord cu semnarea actelor de primire în administrare a spitalelor până când Ministerul Sănătăţii nu va achita datoriile acestora către furnizori.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Gorj: Serviciul de Ambulanţă va avea în dotare patru noi autospeciale sanitare, dotate cu echipamente moderne Patru autospeciale sanitare noi, dotate cu echipamente moderne, vor ajunge până la sfârşitul anului la Serviciul de Ambulanţă Gorj, maşinile fiind solicitate pentru intervenţia cât mai rapidă în cazurile de urgenţă, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Dan Vâlceanu.
Gorj: Spitalul TBC Dobriţa are datorii de peste 1,5 milioane lei Spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa se află în impas financiar, având datorii de peste 1,5 milioane lei, acestea acumulându-se pe o perioadă de câţiva ani, a declarat, joi, managerul unităţii, Tiberiu Tătaru.
Gorj: Serviciul de Ambulanţă a solicitat patru autospeciale de la Ministerul Sănătăţii Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj, Dan Vâlceanu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a solicitat dotarea parcului auto al instituţiei cu încă patru ambulanţe.
Gorj: Spitalul Judeţean are de achitat trei milioane lei pentru medicamente şi materiale sanitare Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi-a păstrat o parte din datoriile acumulate pe parcursul anului trecut şi în 2011, acestea reprezentând însă termene depăşite la achitarea unor medicamente şi materiale sanitare cu care unitatea a fost dotată.