Cele mai citite
 


Suceava: Trafic feroviar şi rutier blocat din cauza inundaţiilor
miercuri, 23 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trafic feroviar şi rutier blocat în zona Frasin - Vama, subsolurile Spitalului Judeţean, a trei firme şi a mai multor locuinţe inundate, reprezintă bilanţul efectelor ploilor torenţiale căzute în ultimele 24 de ore în judeţul Suceava.
Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat, marţi, că aluviunile aduse de pe versanţi în urma ploilor torenţiale au blocat, timp de mai multe ore, circulaţia feroviară şi rutieră între localităţile sucevene Frasin şi Vama.

Popescu a spus că, în urma unei ruperi de nori înregistrată în jurul orei 2,00, în noaptea de luni spre marţi, în zona Frasin - Vama, foarte multe aluviuni au fost duse de pe versanţi pe DN 17 şi pe calea ferată, conducând la blocarea circulaţiei rutiere şi feroviare în zonă.

În zonă au intervenit echipe ale ISU şi Jandarmeriei Suceava care au lucrat pentru îndepărtarea aluviunilor de pe căile de comunicaţii, reuşindu-se în cursul dimineţii de marţi deblocarea traficului.
Prefectul a precizat că, din cauza acestui blocaj, patru trenuri au avut întârzieri, acceleratul Timişoara - Iaşi înregistrând cea mai mare întârziere, de patru ore. Pe calea ferată încă se circulă cu restricţii în zona Prisaca Dornei.

Subsolul Spitalului Judeţean Suceava a fost inundat, sediile a trei firme şi mai multe subsoluri au fost afectate de inundaţii. În municipiul Suceava, pompierii militari au intervenit cu o autospecială şi o motopompă remorcabilă pentru evacuarea apei din subsolul unui restaurant, evacuarea apei de pe carosabil şi desfundarea canalizării de sub pasarela CF din comuna Şcheia, de pe DN 17; evacuarea apei din mai multe subsoluri inundate din municipiul reşedinţă de judeţ.

Potrivit ISU Suceava, în prezent echipele încă lucrează la decolmatări în zona căii ferate din comuna Prisaca Dornei, dar şi la evacuarea apei din gospodăriile şi subsolurile inundate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: O femeie acuză medicii din judeţul Suceava de malpraxis O femeie din judeţul Neamţ acuză medicii de la mai multe spitale din Suceava de malpraxis, motiv pentru care va sesiza Parchetul şi Colegiul Medicilor.
ISU Suceava a oferit postmortem o diplomă de excelenţă studentei decedate în incendiul de la Iaşi Suceava, 25 ian /Agerpres/ - Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă Suceava a oferit postmortem, marţi, o diplomă de excelenţă studentei Sorina Ferari, din Gura Humorului, ''pentru curaj şi eroism în salvarea semenilor, până la sacrificiul suprem'', se arată într-un comunicat al ISU Suceava, remis...
Suceava: Un bărbat a murit călcat de tren la Vatra Dornei Un bărbat de 64 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a murit, vineri, după ce a fost călcat de trenul accelerat Iaşi - Timişoara, în zona Gării Mici din oraş, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.
Iaşi: O femeie de 155 de kilograme a născut o fetiţă de 3,75 kilograme O femeie în greutate de 155 de kilograme a născut o fetiţă de 3,75 kilograme, la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi.
Judeţul Iaşi - pe primul loc în privinţa numărului victimelor înregistrate în accidente rutiere la trecerile de cale ferată Trei persoane aflate într-un autoturism şi-au pierdut viaţa în urma unui accident feroviar care a avut loc, miercuri, în jurul orei 9,15, în apropiere de fabrica de medicamente Antibiotice SA, la trecerea căii ferate spre localitatea Uricani, a declarat pentru AGERPRES, lt. Silvia Spiridon, purtătorul...
Suceava: Explozie la un restaurant din Câmpulung Moldovenesc; patru victime, una decedată şi trei rănite O femeie a murit, iar alte trei au fost rănite în timpul unei explozii produse duminică dimineaţa în bucătăria unui restaurant situat la intrarea în municipiul Câmpulung Moldovenesc, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.