Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Doze insuficiente de vaccinuri obligatorii pentru copii
miercuri, 23 iunie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud (ASP BN) se află în imposibilitatea de a derula o campanie de vaccinare obligatorie a copiilor, din cauza numărului redus de vaccinuri aflate pe stoc.
Lipsa vaccinurilor s-a resimţit încă din luna februarie, în condiţiile în care lunar se nasc în judeţul Bistriţa-Năsăud în jur de 270-300 de copii, care au nevoie de aceste vaccinuri încă din perioada în care se află în maternitate.

Potrivit directorului adjunct al ASP BN, Aida Colda, Ministerul Sănătăţii a trimis recent o tranşă de 260 de vaccinuri ROR şi 130 de Pentaxim, însă necesarul este mult mai mare, motiv pentru care nu poate fi începută o campanie de vaccinare.
'Avem promisiuni că în trei săptămâni o să mai primim o tranşă. Vaccin BCG nu mai avem pe stoc de patru luni, însă pe site-ul Ministerului Sănătăţii este o informaţie că vom primi acest vaccin luna viitoare. Deocamdată, trăim cu speranţa', a spus adjunctul ASP BN.

Programul naţional de vaccinări obligatorii prevede ca cele mai multe vaccinuri să se facă până la împlinirea vârstei de trei ani, incluzând vaccinul BCG (vaccin antituberculos), vaccinul antihepatită B, vaccinarea antipoliomielită (VPOT), vaccinarea DTP şi vaccinarea antirujeolică.
Notare
Comentarii
de simona
nu gasesc vaccinu pentaxim ptr 4 luni

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Lipsa vaccinurilor poate pune probleme de şcolarizare în cazul a peste 2.300 elevi, avertizează DSP Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a făcut miercuri un apel către Inspectoratul Şcolar Judeţean, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural, să informeze şcolile că există probleme în aprovizionarea cu anumite tipuri de vaccinuri obligatorii, motiv pentru care o...
Bistriţa-Năsăud: Primele 4.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţ Judeţul Bistriţa-Năsăud a primit primele 4.000 de doze de vaccin antigripal alocate de Ministerul Sănătăţii, campania de vaccinare a persoanelor vârstnice şi a celor cu boli cronice urmând să înceapă de săptămâna viitoare.
Vaccinarea BCG poate reîncepe din 5 iulie Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii recepţionează marţi cele un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziţionat cu ajutorul UNICEF.
MS a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) cu ajutorul UNICEF, care vor ajunge în România în maxim 10 zile, a anunţat MS printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii a reînceput vaccinarea BCG Ministerul Sănătăţii (MS), prin Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie-iunie a.c.
Executivul a aprobat hotărârea pentru achiziţionarea de vaccin BCG Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind achiziţionarea de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a vaccinului BCG, folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei.