Cele mai citite
 


Galaţi: Ordin al ministrului Sănătăţii, contestat de Spitalul de Boli Infecţioase
miercuri, 23 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul dintre cei nouă manageri de unităţi sanitare din judeţul Galaţi a contestat, în scris, ordinul ministrului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi, a declarat marţi liderul Sindicatului Sanitas, Paraschiv Sălăvăstru.
Acesta a precizat că este vorba despre directorul Spitalului de Boli Infecţioase 'Sf. Paraschiva' din Galaţi, Mihaela Iamandi.
Contactată telefonic, directoarea spitalului, Mihaela Iamandi, a confirmat că a contestat, în scris, Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 790/2010 privind 'aprobarea structurii organizatorice a Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi'.

Potrivit managerului spitalului, contestaţia se bazează pe faptul că ministerul a decis reducerea cu 30% a numărului de paturi (de la 220 la 155) în condiţiile în care Spitalul de Boli Infecţioase oferă servicii unice nu doar la nivelul judeţului Galaţi, ci şi judeţelor limitrofe - Brăila, Vrancea şi Tulcea.

Mihaela Iamandi a mai justificat contestaţia prin faptul că spitalul nu are datorii, dar şi că decizia de reorganizare a unităţii s-a făcut fără o discuţie prealabilă cu vreun membru al Consiliului de Administraţie al spitalului. Totuşi, directoarea spitalului spune că va fi nevoită să aplice ordinul, având în vedere că este vorba despre un act legislativ.

Liderul Sindicatului Sanitar Sanitas Galaţi, Paraschiv Sălăvăstru, a criticat marţi actele legislative ale Guvernului şi ordinele ministrului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor şi trecerea lor la administraţia publică locală (HG 48/2010 şi Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 910 privind protocolul de predare/primire a unităţilor sanitare către administraţiile locale).
În total, în judeţul Galaţi, Ministerul Sănătăţii a decis reducerea a 328 de paturi (din totalul de 3.196 de paturi), cea mai mare reducere operată în ultimii şapte ani.

Cele mai multe paturi care vor fi reduse sunt de la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei' din Galaţi, respectiv, 110 paturi.
Potrivit lui Sălăvăstru, reducerile de paturi şi reorganizarea secţiilor au fost făcute 'din birou', apărând 'enormităţi' precum funcţionarea de secţii private în spitalele publice sau reducerea numărului de paturi în secţii de urgenţă, în favoarea creşterii numărului de paturi în secţiile bolnavilor cronic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Galaţi: Program de medicină la distanţă pentru locuitorii din mediul rural Judeţul Galaţi, alături de judeţele Brăila şi Tulcea, este inclus într-un proiect de implementare a unei reţele de telemedicină în mediul rural, care va deveni funcţional în luna noiembrie, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea.
Galaţi: Cele nouă spitale din judeţ au adunat doar 126.565 lei din coplată Suma totală colectată anul trecut din coplată la cele nouă spitale din judeţul Galaţi s-a ridicat la doar 126.565 lei, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de sănătate publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Preşedintele CJ contestă listele Ministerului Sănătăţii privind comasarea şi reprofilarea unor spitale Preşedintele Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, Eugen Chebac, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că listele postate de Ministerul Sănătăţii privind comasarea şi reprofilarea unor spitale din judeţul Galaţi a fost făcută în birourile ministerului fără a se cunoaşte realitatea locală.
Galaţi: 84 de medici de familie din mediul rural se implică în proiectul Telemedicina Un număr de 84 de medici de familie din mediul rural, din judeţul Galaţi, dintre cei 107 existenţi, se vor implica în proiectul Telemedicina, finanţat de Ministerul Sănătăţii prin fonduri europene, a declarat, luni, pentru AGERPRES, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Spitalul Clinic de Urgenţă a fost încadrat temporar în categoria a II-a Spitalul Clinic de Urgenţă, cel mai mare din judeţul Galaţi, a fost încadrat, temporar, în categoria a II-a de către Ministerul Sănătăţii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Valentin Boldea.