Cele mai citite
 


Suceava: Mii de bebeluşi neimunizaţi, din cauza lipsei vaccinurilor
miercuri, 23 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mii de bebeluşi nu au fost vaccinaţi din cauza lipsei unora dintre vaccinurile pediatrice din Programul naţional de imunizări.
Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, a declarat, marţi, că la începutul lunii iunie, figurau ca restanţieri la administrarea vaccinului BCG împotriva tuberculozei un număr de 2.110 de nou născuţi, la vaccinul diftero-tetanos-pertusis şi antipoliomielită (DTPa - IPV) 7.190 bebeluşi, iar la cel împotriva rubeolei, oreionului şi rujeolei (ROR) un număr de 582.

Potrivit directorului DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, unii părinţi, îngrijoraţi pentru că nu se respectă calendarul vaccinărilor, s-au arătat dispuşi să procure vaccinurile ca să-şi imunizeze bebeluşii. Lăzăreanu le recomandă, însă, să aştepte, pentru că ''dacă nu sunt aduse în condiţii de siguranţă şi nu sunt administrate în condiţii optime atunci îi vaccinează cu apă de ploaie''.

Directorul DSP Suceava a precizat că vaccinurile se pot administra şi mai târziu chiar dacă, în mod normal, trebuie respectat calendarul de imunizare pentru a feri din timp bebeluşii de îmbolnăviri.
''De exemplu, cei care nu sunt vaccinaţi BCG şi intră într-un mediu în care există o persoană cu TBC se pot contamina'', a spus Lăzăreanu. El a precizat că singurul vaccin care se găseşte în stocurile DSP Suceava este cel antihepatită B.

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG), achiziţionate cu ajutorul UNICEF, vor ajunge în România în maxim zece zile, până atunci urmând să fie transmise direcţiilor de sănătate publică procedura prin care se organizează vaccinarea copiilor.

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi se administrează la nou-nascuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit.
Producătorul român de vaccin BCG, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, nu a mai primit autorizaţie de producţie, iar la propunerea ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, Guvernul a aprobat achiziţionarea de vaccin BCG, cu sprijinul UNICEF, bugetul alocat cu această destinaţie fiind de 81 732,50 USD.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului 12.500 doze vaccin BCG pentru nou născuţi Un număr de 12 500 de doze de vaccin BCG, împotriva tuberculozei, destinat imunizării nou născuţilor au fost repartizate judeţului Suceava şi urmează să fie distribuite maternităţilor şi medicilor de familie din teritoriu, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Adrian...
MS a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) cu ajutorul UNICEF, care vor ajunge în România în maxim 10 zile, a anunţat MS printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Vaccinarea BCG poate reîncepe din 5 iulie Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii recepţionează marţi cele un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziţionat cu ajutorul UNICEF.
Executivul a aprobat hotărârea pentru achiziţionarea de vaccin BCG Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind achiziţionarea de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a vaccinului BCG, folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei.
Suceava: Maternitatea Rădăuţi rămâne închisă din cauza infecţiei nosocomiale intraspitaliceşti Maternitatea Rădăuţi va rămâne închisă cel puţin până pe 5 ianuarie, din cauza infecţiei nosocomiale intraspitaliceşti constatată de inspectorii sanitari, în urma îmbolnăvirii mai multor bebeluşi şi a a unei mame, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Peste 60.000 de nou-născuţi vaccinaţi antituberculoză Vaccinarea antituberculoză a fost reluată, de la 5 iulie şi până în prezent fiind vaccinaţi mai mult de 61.500 de nou-născuţi, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS) transmis, joi, AGERPRES.