Cele mai citite
 


Femeile cu menopauză precoce prezintă riscuri mai mari de boli cardiovasculare
miercuri, 23 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie
 

La femeile care au intrat în menopauză înainte de 46 de ani s-a observat un risc de peste două ori mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare, scrie site-ul maxisciences.com

Un studiu condus de doctorul Melissa Wellons de la Universitatea Alabama şi prezentat luni la conferinţa anuală a Endocryne Society de la San Diego pune în evidenţa această tristă statistică. O menopauză este considerată precoce atunci când intervine înainte de 46 de ani, fie că este spontană, fie prin extirparea ovarelor. La femeile aflate în această situaţie, riscurile de a dezvolta boli cardiovasculare după 55 de ani este de peste două ori mai mare.

Din păcate, un tratament pe bază de hormoni de substituţie nu poate reduce aceste riscuri. În plus, cercetătorii care au realizat studiul nu pot explica deocamdată fenomenul. Prin urmare, ca să prevină, femeile vor trebui să acţioneze asupra altor factori asociaţi bolilor cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea sau obezitatea.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un test genetic ar putea prezice menopauza precoce (studiu) Cercetători britanici au identificat patru variante genetice a căror prezenţă se asociază cu un risc crescut de menopauză precoce, deschizând astfel calea efectuării unui test genetic ce ar premite femeilor să-şi planifice la timp o sarcină, informează AFP.
Care este cel mai bun tratament în cazul menopauzei? Trebuie tratată sau nu menopauza cu hormoni de substituţie? Confuzia domneşte în acest domeniu de la întreruperea, în iulie 2002, a unui vast studiu american asupra efectelor tratamentelor hormonale de substituţie, intitulat Women's Health Initiative (WHI). Rezultatele au indicat o creştere a riscului...
Substanţele chimice din produse sunt legate de debutul precoce al menopauzei Produsele chimice aflate în compoziţia unei varietăţi de produse de zi cu zi pot cauza menopauza precoce la femei, susţin oamenii de stiinţă - relatează cotidianul britanic The Telegraph în ediţia de miercuri.
OBEZITATEA Obezitatea este o efectiune cronica, determinata de excesul de tesut adipos total al organismului si apare atunci cand indicele de masa corporeala(IMC) depaseste 30kg/m2.
Modificările organismului in menopauză Menopauza nu este o boală, este un fenomen fiziologic întâlnit la toate femeile. Din punct de vedere etimologic, termenul „menopauză” își are originea în limba greacă (menos=hemoragie, pausa=sfârșit) defininând finalul menstruației.
Menopauza şi tratamentul de substituţie hormonală Ce este menopauza? Menopauza reprezintă momentul care marchează tranziţia de la viaţa activă sexual către perioada de senescenţă şi semnifică acea perioadă care urmează la 1 an de zile după oprirea completă a menstruaţiilor (sau absenţa menstruaţiilor timp de trei luni de zile în condiţiile utilizării...