Cele mai citite
 


Olt: Spitalul Slatina le-a desfăcut contractele de muncă medicilor Iancu şi Tusciuc
miercuri, 23 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Colegiul Director al instituţiei au decis marţi desfacerea contractelor de muncă medicului ortoped Paul Iancu şi medicului specialist în chirurgie infantilă Mircea Tusciuc, pentru că nu şi-au îndeplinit obligaţiile de serviciu în cazul copilului de nouă ani care a murit în urma unei fracturi de antebraţ.
Directorul medical al SJU Slatina, medicul Romeo Stănculescu, a precizat că în urma unei şedinţe de peste şase ore Comisia de disciplină a spitalului şi-a însuşit recomandările prevăzute în raportul Comisiei de anchetă a Ministerului Sănătăţii în cazul băiatului mort cu fractură de antebraţ şi a concluzionat că medicii Iancu şi Tusciuc nu şi-au respectat obligaţiile de serviciu prevăzute în fişa postului, motiv pentru care celor doi medici le vor fi desfăcute contractele de muncă începând de miercuri, 23 iunie.

'Decizia aceasta a fost luată cu inima strânsă, pentru că după ce medicii Iancu şi Tusciuc nu vor mai lucra la Spitalul Slatina, copiii cu fracturi vor fi trimişi pentru intervenţii chirurgicale la Craiova. Am şi discutat la Craiova şi deja am trimis acolo trei copii pentru îngrijiri. Medicul Mircea Tusciuc era singurul specialist din judeţul Olt în traumatologie şi ortopedie infantilă', a declarat Romeo Stănculescu.

Medicul Mircea Tusciuc se află în concediu şi este posibil ca desfacerea contractului său de muncă să poată fi operată numai la revenirea sa la serviciu.
Reprezentantul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a spus că decizia privind contractele de muncă ale medicilor Iancu şi Tusciuc a fost luată marţi, deoarece atunci a ajuns raportul scris cu rezultatele anchetei derulate de comisia Ministerului Sănătăţii în cazul decesului copilului de nouă ani care a venit la spital cu fractură de antebraţ.

Comisa de control a Ministerului Sănătăţii a propus desfacerea contractului de muncă a medicilor Paul Iancu şi Mircea Tusciuc şi sesizarea Colegiului Medicilor în cazul copilului decedat la Spitalului de Urgenţă Slatina. Cei doi medici sunt anchetaţi şi de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Dolj pentru ucidere din culpă.

Din raportul Ministerul Sănătăţii reiese că timp de trei zile copilul nu a fost examinat, consultat, nu a primit un tratament corespunzător. Comisia de control a propus sesizarea Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu recomandarea de desfacere a contactului de muncă celor doi medici care ar fi trebuit să îl trateze pe acest copil?şi sesizarea Colegiului Medicilor asupra aspectelor deontologice medicale care nu ţin de Ministerul Sănătăţii.

Un copil de nouă ani din comuna Şerbăneşti a decedat în urmă cu o lună în timp ce era transportat cu un elicopter al SMURD la Bucureşti, după ce suferise o intervenţie chirurgicală în urma căreia i s-a amputat mâna stângă, din cauza unei cangrene gazoase.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS recomandă concedierea medicilor în cazul copilului decedat la spitalul din Slatina Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la încălcarea atribuţiilor din fişa postului de către medicul ortoped de gardă şi şeful secţiei de chirurgie şi ortopedie infantilă, cu recomandarea desfacerii...
Olt: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a suspendat din activitate doi medici cercetaţi disciplinar Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, marţi, suspendarea din activitate a medicilor Mircea Tusciuc şi Gheorghe Ciobanu, cercetaţi disciplinar în cazul unui copil în vârstă de patru ani căruia, după externarea din SJU Slatina, i-a paralizat braţul drept.
Olt: Doi medici din Slatina acuzaţi de ucidere din culpă, condamnaţi la închisoare Medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu, inculpaţi într-un dosar penal de ucidere din culpă, au fost condamnaţi la închisoare printr-o sentinţă a Judecătoriei Slatina pronunţată miercuri.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va ataca decizia Tribunalului în cazul medicului Tusciuc Slatina, 13 ian /Agerpres/ - Decizia Tribunalului Olt, de admitere a contestaţiei depusă de medicul Mircea Tusciuc împotriva hotărârii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina prin care este desfăcut contractul său de muncă, va fi atacată de SJU Slatina, potrivit afirmaţiilor directorului medical...
Olt: Medicul Tusciuc va fi reîncadrat la Spitalul Slatina Medicul ortoped Mircea Tusciuc, cercetat penal şi de Colegiul Medicilor în cazul morţii unui copil de 9 ani ca urmare a unei fracturi la mână, va fi reîncadrat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive a Tribunalului Olt care a anulat decizia spitalului de...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.