Cele mai citite
 


Vaslui: Aglomeraţie la Compartimentul HIV/SIDA din Bârlad după reducerea numărului de paturi
miercuri, 23 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Compartimentul HIV/SIDA din cadrul Spitalului de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad este în prezent mare aglomeraţie, gradul de ocupare fiind de 180 la sută.
Conducerea unităţii sanitare a declarat că s-a ajuns în această situaţie după ce Ministerul Sănătăţii a decis reducerea la jumătate a numărului de paturi din cadrul Compartimentului HIV/SIDA.

Din cauza gradului ridicat de ocupare din secţie, bolnavii sunt nevoiţi să stea câte doi în pat.
'După aplicarea ordinului am rămas cu cinci din cele zece paturi, în condiţiile în care numărul de bolnavi aflaţi în evidenţele medicilor şi care ajung frecvent la spital este de 41 persoane. Reducerea la jumătate a numărului de paturi va conduce automat la dublarea gradului lor de utilizare, de la 263 de zile cât a fost până acum la 526 de zile pe an', a declarat Dionisie Lefter, managerul Spitalului de Urgenţă Bârlad.

Numărul de paturi din cele şapte spitale din judeţul Vaslui a fost redus în urmă cu zece zile printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii cu 300, cea mai mare reducere de paturi fiind făcută la Spitalul Municipal de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, unde din cele 816 paturi au rămas doar 679.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a cerut Ministerului Sănătăţii o finanţare mai bună Consilierul ministrului sănătăţii, Gabriel Oprişanu, a efectuat, joi, o vizită la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, pentru a afla problemele cu care se confruntă unitatea sanitară. Managerul spitalului vasluian i-a prezentat oficialului de la minister problemele legate de lipsa banilor şi de...
Vaslui: Spitalele din judeţ au rămas fără 300 de paturi în urma reorganizării Cele şapte spitale din judeţul Vaslui au, începând de luni, cu 301 paturi mai puţin decât până acum, odată cu intrarea în vigoare a noii structuri organizatorice aprobate de Ministerul Sănătăţii.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Vaslui: Bolnavii de la neurologie stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei Cei peste 100 de pacienţi internaţi în secţia de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei.
Vaslui: Ciuhodaru (PP-DD) cere rezolvarea problemelor financiare de la SJU fără reducerea cheltuielilor de personal Deputatul Tudor Ciuhodaru (PP-DD) afirmă într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES că Ministerul Sănătăţii trebuie să rezolve problemele financiare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde au fost decise o serie de reduceri ale sporurilor medicilor.