Cele mai citite
 


Albacete: doi români acceptă donarea organelor fetiţei lor, aflată în moarte clinică
joi, 24 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Părinţii unei fetiţe românce care a rămas prinsă într-un container de haine şi a murit în cele din urmă au decis să-i doneze organele, pentru a-i ajuta pe alţi bolnavi, informează miercuri La Verdad.es. Românii Dănuţ şi Vastica Dună sunt foarte afectaţi de moartea copilului şi au luat deja autobuzul spre casă, înapoi în România, urmând ca trupul fetiţei să fie repatriat în zilele următoare în Turnu Măgurele.
După nouă zile la secţia de terapie intensivă, părinţilor fetiţei li s-a spus că este moartă din punct de vedere clinic, după ce suferise un stop cardio-respirator din care nu şi-a mai revenit. Ei şi-au dat acordul pentru donarea organelor, urmând ca trupul micuţei să fie repatriat ulterior în România. Costurile sunt suportate de Organizaţia spaniolă a transplanturilor, potrivit surselor citate de publicaţia locală. 'Noi mergem cu toţii înapoi în România, cu autobuzul', spune tatăl fetei. 'Încercăm să depăşim situaţia. Soţia mea e mai calmă. Încă nu ştim când va ajunge în România trupul fetei, însă sperăm să fie curând', explică el.

În ceea ce priveşte circumstanţele accidentului în urma căruia şi-a pierdut viaţa fetiţa, poliţia susţine că, potrivit părinţilor, ea a fost găsită de mama ei, care tocmai ieşea de la magazin, cu picioarele scoase în afara containerului de haine. Aparent, fetiţa a rămas prinsă în acesta, însă una dintre rudele sale o ajutase să se urce. De vreme ce niciun judecător nu a cerut continuarea cercetării, ancheta este încheiată, faptele fiind considerate un accident nefericit, mai notează publicaţia spaniolă locală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Spitalul Judeţean are o nouă Clinică de Terapie Intensivă, dotată la standarde europene Noua Clinică de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Timişoara a fost inaugurată oficial, joi, după ce a fost modernizată şi echipată la standarde europene. Investiţia depăşeşte 2 milioane de euro, 1 milion de euro fiind asiguraţi de Consiliul Judeţean şi un alt milion de euro din...
Timiş: Plămân artificial folosit în tratarea insuficienţei respiratorii, în premieră în România La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara s-a înregistrat o nouă premieră pentru România, prin utilizarea unui 'plămân artificial' la un pacient cu insuficienţă respiratorie severă.
„Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină” Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” a organizat vineri, 6 noiembrie, la sediul instituției, o conferință de presă dedicată închiderii proiectului „Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină”- proiect POSDRU/189/2.1/G/155733. Proiectul...
Timiş: 'Plămânul artificial' a fost folosit cu succes la un pacient suspectat de gripă porcină Dispozitivul numit 'plămân artificial', folosit pentru prima dată în România la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din Spitalul Judeţean Timişoara, i-a salvat viaţa unui tânăr internat la finele săptămânii trecute în stare gravă, fiind suspectat că ar avea gripă porcină.
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.