Cele mai citite
 


Cseke Attila: Până la sfârşitul lunii vor fi transferate aproape toate spitalele
joi, 24 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a precizat, după o videoconferinţă cu autorităţile locale şi sanitare, că până la sfârşitul lunii iunie aproape toate spitalele vor fi transferate.
Acesta a verificat, în cadrul videoconferinţei, modul în care se desfăşoară procesul de descentralizare a unităţilor sanitare cu paturi.
''Cu 2-3 excepţii toate autorităţile locale au pregătit şedinţele de consilii locale şi judeţene pentru validarea transferului spitalelor şi sunt mulţumit că s-a înţeles importanţa acestui pas pe care îl facem în acest an prin descentralizare. În aceste 10 zile până la sfârşitul lunii vor fi transferate aproape toate unităţile'', a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, după videoconferinţă.
Ministrul Sănătăţii a subliniat în timpul discuţiilor că arieratele făcute de spitale până la data de 31 martie 2010 vor fi plătite de la bugetul de stat la următoarea rectificare bugetară, indiferent că aceasta se va realiza înainte sau după transferul spitalului.
Până în prezent au fost semnate protocoalele de predare-primire dintre direcţiile de sănătate publică şi autorităţile locale pentru 16 spitale din 5 judeţe.
Conform legislaţiei în vigoare, procesul de transfer al tuturor celor 373 unităţi sanitare cu paturi către autorităţile locale trebuie să se finalizeze la 10 iulie 2010.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Primele spitale din ţară transferate la autorităţi locale, în prezenţa ministrului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a participat joi, la Oradea, la primul transfer din ţară al spitalelor către autorităţile locale, realizat prin semnarea protocoalelor de predare-primire a cinci unităţi sanitare cu paturi din municipiul Oradea şi oraşul Aleşd, de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor...
Cseke Attila: Cele mai multe investiţii pentru spitale le-au făcut autorităţile Capitalei Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că după transferarea managementului asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale, cele mai multe investiţii, la un an de la descentralizare, le-a făcut Capitala, urmată de Cluj.
Ministrul sănătăţii a informat Coaliţia că medicii de familie mai cer fonduri de la stat, declară Ovidiu Ganţ Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, i-a informat luni pe liderii Coaliţiei de guvernare că la negocierile purtate anterior cu medicii de familie aceştia au solicitat suplimentarea fondurilor alocate de stat asistenţei medicale primare cu peste 200 de milioane de lei, a declarat deputatul minorităţilor...
Ministrul Sănătăţii anunţă controale după un caz foarte grav cu escară la Centrul Băneasa din Constanţa Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat miercuri că direcţiile de sănătate publică vor începe controale în toate spitalele după ce la Centrul Medical Băneasa din judeţul Constanţa a fost descoperit un caz foarte grav cu escară.
Ministrul Sănătăţii a anunţat reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) care sunt reprezentantele Guvernului în teritoriu.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...