Cele mai citite
 


Nu există legături între cazurile de cancer la copii şi apropierea de antene sau relee de telecomunicaţii (studiu)
joi, 24 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Femeile însărcinate care locuiesc în apropierea unor antene sau relee de telecomunicaţii, nu înregistrează riscuri suplimentare de a aduce pe lume copii suferind de leucemie sau de alte forme de cancer, conform unui studiu realizat în Marea Britanie şi publicat miercuri, informează AFP.
Studiul, realizat pentru Jurnalul Medical Britanic (BMJ), a evaluat situaţia a 1.397 de copii cu vârsta între 0 şi 4 ani, care între anii 1999 şi 2001 au suferit de leucemie sau de tumori pe creier. Fiecare dintre aceste cazuri a fost comparat cu patru alte cazuri ale unor copii sănătoşi, de aceaşi vârstă.

Conform cercetătorilor coordonaţi de profesorul Paul Elliott, de la Imperial College din Londra, este vorba de cel mai aprofundat studiu care încearcă să descopere o legătură între cazurile de cancer la copii şi antene sau releele de telecomunicaţii.

De asemenea, cercetătorii au stabilit o hartă a amplasărilor de antene şi relee de telecomunicaţii din Marea Britanie din perioada 1996 - 2001 şi au calculat nivelul radiaţiilor la care viitoarele mame care locuiau în apropierea acestora, erau expuse.

În urma acestui studiu s-a observat că mamele ale căror copii au fost atinşi de cancer nu locuiau în proporţie mai mare în proximitatea unor astfel de relee, comparativ cu mamele cu copii sănătoşi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Supraponderalii şi obezii riscă mai mult să dezvolte cele mai frecvente zece forme de cancer (studiu) Supraponderalii şi obezii riscă să dezvolte zece din cele mai comune forme de cancer, printre care se numără cele de uter, vezică biliară, rinichi, ficat sau colon, potrivit unei cercetări publicate în revista medicală de specialitate The Lancet, scrie BBC News în ediţia sa ediţia electronică.
Un nou studiu conchide că apropierea de centrale nucleare nu creşte riscul de cancer în rândul copiilor Copiii care trăiesc în apropierea unor centrale nucleare nu prezintă un risc sporit de a se îmbolnăvi de leucemie, relevă un studiu citat vineri de BBC.
Telefoanele mobile nu generează cancer la creier, susţin unii cercetători britanici Londra, 22 feb /Agerpres/ - O perioadă lungă de timp, cercetătorii, pe de o parte, şi oficialii guvernamentali şi reprezentanţi ai societăţilor comerciale, pe de altă, au dus o polemică acerbă cu privire la siguranţa telefoanelor mobile, deşi unele studii mai vechi relevau că telefonul mobil favorizează...
Decesele cauzate de cancer în Marea Britanie se vor reduce cu 17% în 2030 (studiu) Numărul deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie se va reduce cu 17% la orizontul anului 2030 datorită diagnosticării precoce, a ameliorării tratamentelor şi a micşorării numărului de fumători, potrivit unui studiu dat publicităţi marţi de organizaţia 'Cancer Research UK', transmite EFE.
Studiu neconcludent privind legătura dintre telefonul mobil şi cancerul la creier Geneva, 17 mai /Agerpres/ - Un important studiu internaţional referitor la legătura dintre folosirea telefonului mobil şi două tipuri de cancer la creier s-a dovedit neconcludent, potrivit unui material ce va fi publicat în International Journal of Epidemiology în această săptămână, informează luni agenţia...
Maladia Parkinson ar putea fi legată de numeroase forme de cancer Boala Parkinson poate fi asociată statistic cu 16 tipuri de cancer, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii din Taiwan, publicat în JAMA Oncology şi citat de economictimes.indiatimes.com.