Cele mai citite
 


Harghita: Două secţii din afara Spitalului Judeţean vor fi închise
joi, 24 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două secţii exterioare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor fi închise, pentru reducerea cheltuielilor, unitatea sanitară aflându-se în plin proces de restructurare.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a afirmat că se aşteaptă aprobare de la Ministerul Sănătăţii pentru închiderea secţiilor din localităţile Bălan şi Lunca de Jos. Motivul este legat de faptul că activitatea acestora nu se mai justifică din punctul de vedere al funcţionării unui spital de urgenţă, în secţiile respective practicându-se medicina de familie.
Dr. Demeter spune că, odată cu închiderea celor două secţii, vor rămâne fără loc de muncă aproximativ 20 de persoane, economia făcută de spital fiind de 20.000 lei pe lună.
În perioada următoare, conducerea spitalului trebuie să reducă şi 73 de paturi, demers care va impune şi reduceri de personal.
'Se va reduce cu cel puţin opt la sută numărul personalului. Mă refer la asistente, infirmiere sau personal de curăţenie', a precizat dr. Demeter.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc recunoaşte că a 'moştenit' o structură de personal foarte stufoasă şi se impun reduceri pentru scăderea cheltuielilor. De asemenea, se ia în calcul, tot pentru reducerea cheltuielilor, fie externalizarea, fie centralizarea unor servicii.
Sursa citată a precizat că spitalul din Miercurea Ciuc nu se confruntă cu o lipsă de medicamente, fiind foarte rare cazurile în care pacienţii au fost nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a le cumpăra, aşa cum se întâmplă în alte unităţi sanitare din ţară.
'Am stabilit o listă de priorităţi, astfel încât pacientul să nu sufere. Este vorba, în primul rând, de asigurarea medicamentelor şi de salariile personalului de îngrijire. Foarte rar s-au întâmplat cazuri în care pacienţii să cumpere medicamente, eventual când era vorba de unele greu de găsit', a explicat dr. Demeter.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), atât pentru noua secţie de neurochirurgie care urmează să se înfiinţeze, cât şi pentru pacienţii care sunt nevoiţi să meargă în judeţele învecinate pentru o astfel de investigaţie.
Clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi extinsă Clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi extinsă pe verticală, lucrările urmând să înceapă în această primăvară, după finalizarea procedurilor de achiziţie publică.
Harghita: Începe reabilitarea a patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor intra, de săptămâna viitoare, într-un proces de reabilitare, care va dura aproximativ două luni.
Harghita: Proiect amplu de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Un amplu proiect de modernizare şi reorganizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi demarat în curând de autorităţi.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă ar putea cumpăra un aparat de anestezie, din banii obţinuţi din coplată Miercurea Ciuc, 15 mai /Agerpres/- Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, intenţionează să achiziţioneze un aparat de anestezie loco-regională, din banii strânşi în urma introducerii sistemului de coplată.