Cele mai citite
 


Iaşi: Geamurile sparte de vijelie fac tot mai multe victime
joi, 24 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul persoanelor care ajung la spital pentru tratament sau îngrijiri medicale de specialitate aproape s-a dublat în urma evenimentelor produse din cauza furtunii, susţin medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi.
Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi a afirmat, miercuri, că în ultima gardă, 170 de persoane au necesitat tratament de urgenţă iar un sfert dintre acestea au fost internate în clinicile spitalului.
'Geamurile sparte de vijelie au făcut numeroase victime şi numeroşi pacienţi au necesitat rezolvare chirurgicală asigurată de către chirurgii plasticieni', a declarat dr Ciuhodaru.
În cea mai gravă stare se află un tânăr în vârstă de 23 de ani, care a suferit plăgi tăiate la nivelul antebraţului stâng din cauza unui geam spart. El a fost adus în şoc traumatic şi hemoragic, motiv pentru care a necesitat încă din UPU măsuri de resuscitare volemică şi hemostază provizorie, antalgice şi profilalaxie antitetanică. După ce a fost stabilizat tânărul a fost dus imediat în sala de operaţii a Clinicii de Chirurgie Reconstructivă.
Alte trei persoane au necesitat, la rândul lor, îngrijiri medicale după ce au fost muşcate de animalele agitate din cauza furtunii.
'În această gardă furtunoasă numeroşi pacienţi s-au întrebat de ce nu li se oferă condiţii corespunzătoare şi spaţiul adecvat tratamentului în noua clădire din Copou', a explicat dr Ciuhodaru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Iaşi: Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă din cauza hipotermiei Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi încearcă de mai bine de cinci ore să salveze viaţa unui bărbat adus în stare de şoc hipotermic.
Iaşi: Un nou 'domn Lăzărescu' a fost internat după şase ore de plimbat între spitale Un bărbat în vârstă de 29 de ani, care a fost strivit, miercuri după-amiază, de un mal de pământ, a fost internat în Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a fost plimbat timp de şase ore între patru spitale, cu ajutorul a trei ambulanţe.
Iaşi: Şi-au petrecut noaptea de Înviere la spital Peste 70 de persoane au necesitat asistenţă de urgenţă în garda de Înviere la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.