Cele mai citite
 


Vâlcea: Preluarea de către CJ a unor spitale ar putea să nu se finalizeze în termenul stabilit
joi, 24 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Transferul a patru unităţi sanitare către Consiliul Judeţean ar putea să nu fie finalizat la termenul stabilit de Ministerul Sănătăţii, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vâlcea, Carmen Constantinescu.
'Prin materialul transmis de Instituţia Prefectului, ministrul Sănătăţii a fost informat cu privire la existenţa posibilităţii ca la nivelul judeţului Vâlcea procesul amintit să nu poată fi finalizat. Situaţia a fost creată de poziţia Consiliului Judeţean privind preluarea celor patru spitale - Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Obstetrică -Ginecologie, Spitalul din Mihăeşti, respectiv cel din Drăgoeşti - poziţie pe care, de altfel, preşedintele CJ, Ion Câlea, a exprimat-o şi în cadrul videoconferinţei', a declarat Carmen Constantinescu.
Concret, potrivit sursei citate, conducerea Consiliului Judeţean doreşte ca protocolul de predare-preluare să fie semnat de ministrul Sănătăţii şi de reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice, ca plata obligaţiilor financiare ale unităţilor sanitare să fie efectuată până la data preluării spitalelor şi, nu în ultimul rând, ca termenul de reducere a cheltuielilor de personal până la limita de 70% din sumele decontate de casele de asigurări de sănătate să fie prelungit dincolo de data prevăzută în actele normative, respectiv 1.01.2011.
'Prin aceeaşi adresă, ministrul Cseke Attila a fost informat că este posibil ca pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe de lucru din iunie, a Consiliului Judeţean Vâlcea, problematica referitoare la preluarea celor 4 unităţi spitaliceşti să nu figureze', a mai adăugat Carmen Constantinescu.
În judeţul Vâlcea, potrivit ordinului Ministerului, patru spitale - Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Obstetrică -Ginecologie, Spitalul din Mihăeşti, respectiv cel din Drăgoeşti - ar urma să fie preluate de Consiliul Judeţean.
La ultimele întâlniri dintre factorii abilitaţi, ambele părţi, atât CJ cât şi reprezentanţii celor patru unităţi sanitare au emis mai multe propuneri şi solicitări. CJ a solicitat o evaluare a bugetului de venituri şi cheltuieli per salariat, în timp ce, de cealaltă parte, angajaţii au solicitat să fie menţinute actualele formule de conducere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Vâlcea: Dezbatere despre preluarea spitalelor de către administraţiile locale Datoriile spitalelor şi plata acestora au fost problemele abordate miercuri la dezbaterea organizată de Prefectură pe tema preluării spitalelor din judeţ de către administraţiile locale, a declarat pentru AGERPRES directorului DSP Vâlcea, dr. Luminiţa Apostolescu.
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Vâlcea: Demersuri pentru reînfiinţarea Spitalului din Bălceşti, anunţate de preşdintele CJ, Ion Cîlea Ministrul Sănătăţii a fost de acord cu iniţierea unui proiect de Hotărâre de Guvern privind reînfiinţarea Spitalului orăşenesc Bălceşti, a declarat, luni, pentru AGERPRES preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.
Vâlcea: Ministerul Sănătăţii a acordat fonduri pentru achiţionarea unei mese de operaţii la SJU Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a primit de la Ministerul Sănătăţii fonduri pentru achiziţia unei mese de operaţii, a declarat marţi pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.