Cele mai citite
 


Medicii de familie de la Centrele de permanenţă vor fi plătiţi
vineri, 27 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 27 mar /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a afirmat că medicii de familie vor fi plătiţi pentru serviciile efectuate la Centrele de permanenţă.

În condiţiile în care, în zilele în care vor asigura permanenţa la aceste centre nu vor avea pacienţi, vor primi o sumă forfetară, pentru a nu presta aceste ore gratuit, a explicat Ion Bazac.

Contractul-cadru, act normativ care reglementează asigurarea serviciilor medicale, prevede obligativitatea ca din acest an medicii de familie să asigurare continuitatea asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă, în afara programului de lucru al cabinetelor medicale individuale.
Prin aceasta se asigură accesul pacienţilor la servicii de asistenţă medicală primară, indiferent de oră şi de zonă, şi se reduce numărul de cazuri cu evoluţie nefavorabilă şi decesele a căror producere este favorizată de neasigurarea în timp util a asistenţei medicale.

Un aviz consultativ în această direcţie va fi înaintat Ministerului Sănătăţii de către Colegiul Medicilor din România. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.