Cele mai citite
 


Olt: La Spitalul Caracal, 60 de paturi reduse, niciun salariat disponibilizat
joi, 24 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a declarat, miercuri, că primăria a pregătit deja documentele în vederea preluării spitalului din localitate, acesta urmând să treacă la administraţia locală pe 30 iunie.
El a susţinut că, potrivit rapoartelor primite, situaţia spitalului este 'bunicică', iar reducerea numărului de paturi cu 60 nu va avea implicaţii şi asupra numărului de personal din unitatea sanitară.

'Spitalul a rămas spital municipal cu toate că au fost reduse luna aceasta 60 de paturi. Au mai rămas 461 de paturi şi deocamdată nu au fost făcute reduceri de personal. Vă asigur că nici de săptămâna viitoare, când Spitalul Municipal Caracal va fi preluat de Primăria Caracal nu vor fi făcute reduceri de personal la spital. Vom avea grijă să menţinem spitalul fără datorii şi sperăm să îmbunătăţim activitatea', a menţionat Anghel.

Primarul a explicat că localitatea are nevoie de spital cu personal pregătit corespunzător şi fără grija locului de muncă în contextul în care în oraş au fost făcute disponibilizări masive în sectorul privat.

Spitalul municipal Caracal nu are datorii şi în ultimii ani a fost printre puţinele din ţară care s-a menţinut în acest fel.

Până pe 10 iulie toate cele şapte spitale din judeţ vor fi preluate de administraţiile locale. Consiliul Judeţean Olt va prelua Spitalul Judeţean Slatina, unde datoriile actuale către furnizori depăşesc 25 de milioane lei, Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti (cu datorii de 1,9 milioane lei) şi Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci. Unităţile spitaliceşti din Corabia, Drăgăneşti Olt şi Balş vor fi preluate şi ele de consiliile locale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Consiliul Judeţean a început demersurile pentru preluarea Spitalului Slatina Consiliul Judeţean Olt a început, miercuri, demersurile pentru preluarea a trei spitale din judeţul Olt, respectiv a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina, a Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi a Spitalului de Psihiatrie Schitu-Greci.
Olt: Consilierii judeţeni au aprobat disponibilizările de la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti Consilierii judeţeni au aprobat marţi, în şedinţă extraordinară, propunerile echipei manageriale de la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti privind o nouă organigramă, redusă faţă de cea în vigoare cu 49 de posturi.
Alba: CJ a preluat Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud Consiliul Judeţean (CJ) Alba a preluat luni Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba şi Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, unităţi care au datorii în sumă de peste 7,1 milioane de lei, respectiv de peste 16.000 de lei.
Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti va fi transformat în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina Consilierii judeţeni din Olt au decis joi, cu majoritate de voturi, desfiinţarea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi înfiinţarea în locul lui a unei secţii de pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
Braşov: Primele spitale trec în administrarea Consiliului Judeţean Primele trei dintre cele şase spitale din municipiul Braşov - Spitalul Clinic de Copii, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie - vor fi preluate, miercuri, de Consiliul Judeţean Braşov. Celelalte trei spitale, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Obstretică-...
Olt: Listă de aşteptare de două luni pentru internarea în Spitalul de Psihiatrie Slatina, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele Colegiului Medicilor Olt, Costache Marinache, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că la Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci, aflat între spitalele care vor fi comasate, la propunerea Ministerului Sănătăţii, există o listă de aşteptare de două luni pentru...