Cele mai citite
 


Prahova: Seropozitivii din judeţ riscă să rămână fără medicamente
joi, 24 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei aproximativ 200 de bolnavi seropozitivi din Prahova înregistraţi în evidenţele Spitalului de Boli Infecţioase din Ploieşti ar putea rămâne fără medicamente în luna iulie, în condiţiile în care fondurile cu această destinaţie ar ajunge doar pentru 18 zile pe lună.
Potrivit managerului unităţii spitaliceşti, Florentin Georgescu, din iulie suma alocată pentru medicamentaţia persoanelor seropozitive este de 3,3 miliarde lei vechi, în condiţiile în care efortul financiar luna necesar este de 4,6 miliarde lei vechi.

În această situaţie, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti a cerut Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate alocarea, din bugetul pentru trimestrul al patrulea al acestui an, a diferenţei de bani pentru restul de zile care nu au acoperire în acest moment, solicitând, în acelaşi timp, şi o rectificare de buget în valoare de 10 miliarde lei vechi pentru ultimul trimestru al anului.

Problemele privind lipsa medicamentelor pentru bolnavii de HIV/SIDA au început, la nivelul judeţului Prahova, încă din luna martie, însă pacienţii şi-au putut primi tratamentul de la Institutul 'Matei Balş' din Capitală.

În ceea ce priveşte integrarea în societate a persoanelor seropozitive, Asociaţia 'Noi şi ceilalţi', filiala Prahova, a încheiat, recent, un proiect finantat de Fondul Global pentru Combaterea Malariei, TBC şi HIV/SIDA, Runda a VI-a, intitulat 'Educaţie pentru viaţă'.

În cadrul acestuia, persoanele bolnave au participat la întâlniri individuale sau de grup, în timpul cărora au fost consiliate pentru integrarea lor pe piaţa muncii.

Momentul a fost marcat, miercuri, prin organizarea unei mese rotunde cu tema 'Situaţia actuală a persoanelor seropozitive. Integrarea socio-profesională a persoanelor seropozitive'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Cazurile de la SJU Ploieşti, decontate în proporţie de 95% în luna mai Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova a decontat, în luna mai, 95% din cazurile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, suma care nu a fost plătită fiind în cuantum de aproximativ 280.000 de lei.
Prahova:AJOFM are de recuperat peste 1,8 milioane de lei de la CAS reprezentând concediile medicale ale şomerilor Ploieşti, 21 aug /Agerpres/- Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova are de recuperat de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova suma de peste 1,8 milioane de lei, reprezentând concediile medicale ale şomerilor plătite de agenţie de la începutul anului 2011 până în prezent...
Prahova: Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti nu a introdus coplata Ploieşti, 1 apr /Agerpres/- Cel mai mare spital din Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, nu a introdus, luni, coplata, preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului, Mirela Neagu, afirmând că această taxă va fi aplicată după semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate...
Prahova: Medicii de familie susţin că nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie au anunţat că nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care expiră la data de 31 martie, a declarat marţi vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Simona Schnelbach, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.
ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 6 OCTOMBRIE * Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Ţibichi, a anunţat, joi, la Târgu Mureş, în deschiderea Conferinţei Naţionale de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că în urma introducerii cardului naţional de sănătate s-a creat un beneficiu de peste 100 milioane de euro...
Prahova: Un ploieştean, printre românii care au scăpat cu viaţă din Algeria Ploieşti, 20 ian /Agerpres/- Un inginer ploieştean se află printre cei patru români care au scăpat cu viaţă după ce au fost răpiţi în Algeria, un alt prahovean, din comuna Bărcăneşti, fiind ucis în timpul atacului terorist.