Cele mai citite
 


De la 1 iulie va intra în vigoare pachetul general de servicii medicale
vineri, 27 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 27 mar /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat că pachetul general de servicii medicale va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie. În prezent, se lucrează la acest pachet, pe tipuri de patologii.

"Nu aş vrea să fie o invenţie românească, acesta este şi motivul pentru care o echipă de la Banca Mondială, începând cu 1 aprilie şi până pe 1 iulie când pachetul va fi în vigoare, se va afla la Bucureşti pentru a ne acorda asistenţă tehnică pentru elaborarea acestui pachet. Modelul după care ne inspirăm este cel slovac, cel mai de succes în Europa Centrală şi de Est, care funcţionează extrem de bine. Pe tipuri de patologii vom avea finanţări sută la sută sau finanţări mai mici. Pentru anumite tipuri de servicii vom introduce co-plată, iar această modalitate prin care vom încerca să asigurăm pe baze reale asistenţa medicală nu se referă la categoriile defavorizate. Recomandarea Băncii Mondiale, şi s-a practicat şi în alte ţări, este ca pentru categoriile defavorizate să se introducă vouchere, pe baza cărora vor beneficia de servicii medicale fără să plătească", a explicat ministrul Sănătăţii.

Ion Bazac a avut joi seara o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri italian, organizată de UNIMPRESA România. Cu acest prilej, oficialul a prezentat strategia în domeniul sănătăţii şi a evidenţiat posibilităţile de cooperare cu partea italiană în domeniul sănătăţii.
Reprezentanţii oamenilor de afaceri italieni au remarcat că pe piaţa românească se află multe companii prestigioase din Europa, ceea ce face ca să existe o competitivitate serioasă.

UNIMPRESA România s-a constituit în 2003 şi a devenit patronat recunoscut de Guvernul României în octombrie 2004. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Banca Mondială va acorda asistenţă tehnică României în domeniul sănătăţii Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - In timpul întrevederii de vineri, dintre ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, şi Orsalia Kalantzopoulos, director al Băncii Mondiale pentru Europa Centrală şi ţările Baltice, Europa şi Asia Centrală, s-au discutat detaliile implementării noii politici a medicamentului...
Colaborare între Ministerul Sănătăţii şi Banca Mondială Ministerul Sănătăţii şi Banca Mondială vor colabora în scopul dezvoltării strategiei în domeniul sănătăţii pentru următorii patru ani, precizează un comunicat al ministerului menţionat, remis miercuri AGERPRES. (Sursa: Agerpres)
Ministrul Sănătăţii a vizitat maternitatea "Panait Sârbu" Bucureşti- Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a vizitat, sâmbătă după-amiază, maternitatea "Panait Sârbu" din Capitală. El a declarat la finalul acestei vizite că a găsit totul în regulă, asistenţa medicală fiind asigurată potrivit standardelor. (sursa: Agerpres)
Bazac: Asiguraţii nu vor plăti consultaţiile la medicii de familie Sibiu, 8 aprilie /Agerpres/ - Ion Bazac, ministrul Sănătăţii, a precizat vineri, la Sibiu, că asiguraţii vor beneficia în continuare de servicii medicale gratuite la medicii de familie, pe care ministrul vrea totuşi să îi convingă să asigure permanenţa.
Ministrul Sănătăţii a vizitat spitalul Victor Babeş Bucureşti - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a vizitat, sâmbătă, Spitalul de Boli Infecţioase şi Boli Tropicale "Victor Babeş" din Capitală, în urma unui raport primit de la Centrul pentru Boli Transmisibile care evidenţează o creştere a infecţiilor acute respiratorii, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul...
Cseke Attila anunţă aprobarea proiectului de lege privind introducerea mecanismului de coplată Bucureşti, 24 nov /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat aprobarea, în şedinţa de miercuri a Guvernului, a proiectului de lege privind introducerea mecanismului de co-plată, prin intermediul unui tichet moderator de sănătate.