Cele mai citite
 


Maşinile pentru consultaţii la domiciliu vor fi redistribuite
vineri, 25 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mult de jumătate dintre maşinile de consultaţii la domiciliu achiziţionate de Ministerul Sănătăţii în anul 2007 au fost utilizate neadecvat de către serviciile judeţene de ambulanţă, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis joi AGERPRES.
Comisia desemnată în luna mai de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila să identifice şi să analizeze situaţia echipamentelor medicale nepuse în funcţiune sau puse în funcţiune şi neutilizate din diverse motive, care au fost achiziţionate în ultimii ani din fondurile Ministerului Sănătăţii a finalizat primul raport.
Astfel, în urma analizei efectuate asupra utilizării autospecialelor de consultaţii la domiciliu a rezultat că, în perioada 2007-2010, din 250 de maşini, 152 nu au fost utilizate sau au fost folosite într-un mod limitat.
Dacă ar fi fost utilizate corect, autospecialele ar fi trebuit să parcurgă mai mult de 10.000 de km în cei trei ani de funcţionare, conform recomandărilor comisiei de specialitate în medicina de urgenţă şi dezastre.
O parte dintre aceste maşini au mai puţin de 500 km parcurşi de la livrare, ceea ce demonstrează că serviciile de ambulanţă nu au prea efectuat consultaţii la domiciliu cu aceste mijloace de transport, arată documentul citat.
Ca urmare, la propunerea Comisiei MS, ministrul Sănătăţii a dispus redistribuirea, în mai multe etape, a celor 152 autospeciale către alte servicii unde maşinile vor funcţiona la capacitatea normală.
Primele 17 maşini vor fi transferate până în 10 iulie ac, prin proces verbal de predare-primire, fără plată, din custodia serviciilor de ambulanţă din Teleorman, Călăraşi, Dolj, Caraş -Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Bistriţa, Covasna, Harghita, Brăila, Constanţa, Galaţi, Vaslui şi Vrancea în administrarea spitalelor de urgenţă din Bucureşti, Piteşti, Craiova, Ploieşti, Timişoara, Arad, Oradea, Cluj, Bistriţa, Tg. Mureş, Braşov, Constanţa, Galaţi, Neamţ şi Iaşi pentru a fi utilizate în structurile regionale de intervenţie.
Ministerul Sănătăţii va continua analiza asupra autospecialelor neutilizate şi următoarele redistribuiri vor fi realizate către centrele de permanenţă şi autorităţile publice locale care se angajează în asigurarea unei gărzi de permanenţă în zonele rurale sau urbane.
Comisia MS va finaliza săptămâna viitoare şi raportul privind aparatele pentru electrocardiograme EKG şi cele de ventilaţie şi anestezie din departamentele de Anestezie Terapie Intensivă(ATI) utilizate necorespunzător sau chiar neinstalate, menţionează sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
Suceava: Medicii de la ambulanţă dau consultaţii gratuite la domiciliu Sucevenii beneficiază de consultaţii gratuite la domiciliu, după ce patru autospeciale au fost repartizate Staţiei de Ambulanţă Suceava şi substaţiilor din Vatra Dornei, Gura Humorului şi Fălticeni.
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
Ministerul Sănătăţii reabilitează secţiile de terapie intensivă din 41 de spitale Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un ordin, programul pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din 41 de spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale.
Ministerul Sănătăţii caută soluţii privind serviciile de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Vaslui Ministerul Sănătăţii (MS), în colaborare cu direcţiile de sănătate publică şi medicii din Moldova, caută soluţii pentru asigurarea continuităţii serviciilor de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Vaslui, se arată într-un comunicat al MS.
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...