Cele mai citite
 


Pacienţii cu BPOC vor avea o nouă alternativă terapeutică
vineri, 25 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii cu bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC) vor putea beneficia în curând de o nouă terapie.
Preşedintele Comisiei de Pneumologie a Ministerului Sănătăţii, prof. dr. Miron Bogdan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că noua terapie va acţiona asupra inflamaţiei în cazul acestei afecţiuni, ceea ce nu se întâmpla în cazul celorlalte tratamente.
Specialistul a menţionat că bolile respiratorii afectează foarte multe persoane, dar, din păcate, oamenii nu sunt educaţi pentru a le preveni. ''Când acuză tuse, greutate în respiraţie, oboseală la urcatul a numai două etaje şi sunt fumători oamenii pun aceste simptome pe seama vârstei'', susţine medicul.

Acesta atrage atenţia că astfel de semne de boală trebuie să-i determine să meargă la medic.
Prof. dr. Miron Bogdan spune că între 5% şi 10% din populaţia adultă peste 35 de ani este afectată de această boală, în diferite stadii.

'Un procent de 80% dintre aceştia suferă de BPOC din cauza fumatului şi 20% din alte cauze. În România, cel puţin 500.000 - 600.000 de persoane sunt afectate de această maladie, dintre aceştia 100.000 au forme grave, iar 25.000 - 35.000 au forme foarte grave. Un fumător din 7 în cursul vieţii va face BPOC sever sau cancer pulmonar', a explicat specialistul.

În opinia sa, afecţiunile respiratorii sunt subevaluate.
Anul 2010 a fost declarat anul plămânului, pentru a aduce în atenţie pericolul pe care-l reprezintă aceste boli. El a adăugat că în octombrie se va marca Ziua Mondială a Spirometriei, prilej cu care se va măsura gratuit funcţia respiratorie a cetăţenilor, existând astfel posibilitatea depistării celor care suferă de BPOC.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie: Aproximativ 10% din populaţie are o formă de BPOC Aproximativ 10% din populaţia României prezintă o formă de bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC), a declarat luni într-o conferinţă de presă preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, profesor doctor Florin Mihălţan.
Legislația românească nu îi protejează suficient pe fumătorii pasivii Sâmbătă, 22 noiembrie, Societatea Româna de Pneumologie și secțiunea ei de Tabacologie împreună cu Med Experts a realizat cu sprijitul secretariatului organizatoric Ella Congress&Events simpozionul ”Fumatul la mâna a doua. Categorii vulnerabile- riscuri și drepturi”, organizat la Tinerimea...
Mureş: Cel puţin două cazuri de cancer pulmonar, depistate zilnic la Clinica de Pneumologie Coordonatoarea Centrului STOP FUMAT din cadrul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Corina Mărginean, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că la Clinica de Pneumologie din Târgu Mureş sunt depistate zilnic cel puţin două cazuri de cancer pulmonar, la vârste tot mai tinere, situaţie care...
Cancerul pulmonar, ucigaşul nr. 1 “Câştigă timp! Cancerul pulmonar îţi poate fura timpul” – acesta este mesajul campaniei anuale de informare asupra riscului acestei afecţiuni, derulate în luna noiembrie de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).
Ziua Mondială a Spirometriei 2012 sărbătorită în România Spirometria – instrumentul de bază în depistarea și monitorizarea bolilor respiratorii
Sâmbătă şi duminică bucureştenii îşi pot face gratuit teste de spirometrie în Cişmigiu Sâmbătă şi duminică la intrarea din parcul Cişmigiu din Bucureşti, într-un cort sub formă de plămâni, se fac teste gratuite de spirometrie, necesare pentru depistarea BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică).