Cele mai citite
 


Covasna: Două spitale de interes naţional din judeţ rămân în subordinea Ministerului Sănătăţii
vineri, 25 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două din cele şase spitale din judeţul Covasna, respectiv Spitalul de cardiologie din staţiunea Covasna şi Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele, vor rămâne în subordinea Ministerului Sănătăţii, fiind catalogate drept instituţii de interes naţional.
Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a aprobat, joi, preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Fogolyan Kristof'', protocolul de predare-primire urmând să fie semnat în următoarele 30 de zile.

Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe are aproape 800 de paturi şi este cea mai mare unitate medicală din judeţul Covasna. Acesta a fost construit în urmă cu aproape 30 de ani, la scurt timp după ce un demnitar al fostului Partid Comunist, rănit la o partidă de vânătoare desfăşurată în zonă, a constatat că în tot judeţul nu există un spital.

Clădirea a intrat în urmă cu mai bine de trei ani într-un amplu proces de consolidare finanţat de Ministerul Sănătăţii, după ce specialiştii au ajuns la concluzia că structura sa de rezistenţă este extrem de degradată şi riscă să se prăbuşească la un cutremur de intensitate medie.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat că şi celelalte trei spitale orăşeneşti, din Covasna, Baraolt şi Târgu Secuiesc, vor fi preluate de consiliile locale, care au format sau urmează să formeze asociaţii de dezvoltare intercomunitară împreună cu localităţile din jur, pentru a le putea finanţa şi administra împreună.

Tamas Sandor a mai adăugat că aceasta va fi ''calea de urmat'' şi în cazul noului spital din Întorsura Buzăului, care funcţionează în prezent ca secţie externă a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe.
Primarii din zona Întorsurii au condiţionat preluarea spitalului de terminarea lucrărilor şi dotarea cu aparatură medicală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe continuă lucrările de consolidare cu sprijinul Consiliului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe mai are nevoie de trei milioane de lei pentru terminarea lucrărilor de consolidare a clădirii principale, lucrări începute în urmă cu aproape cinci ani cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Covasna: Spitalul Judeţean relochează două secţii interne din cauza lucrărilor de reabilitare Două secţii interne ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, respectiv cele de Cardiologie şi ORL, vor fi relocate în alte spaţii pentru a se putea continua lucrările de reabilitare a clădirii principale, a anunţat joi conducerea instituţiei.
Şeful IJC Covasna, Mild Zoltan: Lucrările de consolidare a SJU au fost oprite într-un punct vulnerabil Lucrările de consolidare a structurii de rezistenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe au fost oprite într-un 'punct vulnerabil' şi trebuie reluate cât mai repede pentru a nu fi periclitată siguranţa clădirii şi a pacienţilor, afirmă directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Covasna: CJ solicită clădirea spitalului din Vâlcele pentru a muta secţia de pneumologie din Sfântu Gheorghe Consiliul Judeţean (CJ) Covasna vrea să mute Secţia de Pneumologie şi pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe în clădirea fostului Centru de patologie neuromusculară din Vâlcele, care a fost închis în urmă cu câteva luni, iar în acest scop a adoptat miercuri o hotărâre...