Cele mai citite
 


Olt: CJ a aprobat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina
vineri, 25 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni au aprobat joi transferul managementului asistenţei medicale a Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, Spitalului de Psihiatrie Schitu-Greci şi Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti de la Direcţia de Sănătate Publică Olt la Consiliul Judeţean Olt.
Protocoalele de predare-primire între DSP Olt şi CJ Olt vor fi încheiate şi semnate în următoarele două săptămâni, CJ urmând a fi reprezentat de preşedintele forului, Paul Stănescu.

În şedinţa de consiliu în care a fost aprobată preluarea celor trei spitale, consilierii au menţionat că ar putea avea loc schimbări în conducerile unităţilor sanitare preluate, dar nu imediat, ci în termen de şase luni.

Pentru Spitalul Judeţean Slatina a fost luată în calcul şi varianta ca o firmă de specialitate să fie cea care să efectueze managementul, după o eventuală licitaţie în acest sens. Această propunere a consilierilor judeţeni vine după ce ani de-a rândul această unitate sanitară s-a aflat în topul spitalelor datornice din judeţ şi din ţară şi după o serie de evenimente tragice care au adus spitalul slătinean în atenţia naţională.

Conducerea Spitalului Judeţean Slatina este numită de mai puţin de două săptămâni, la propunerea DSP, la a cărei conducere se află persoane agreate de PDL. În Consiliul Judeţean Olt majoritatea este deţinută de PSD şi PNL iar preşedintele este social-democrat, acesta fiind un alt motiv pentru care ar putea avea loc noi schimbări în conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Consiliul Judeţean a început demersurile pentru preluarea Spitalului Slatina Consiliul Judeţean Olt a început, miercuri, demersurile pentru preluarea a trei spitale din judeţul Olt, respectiv a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina, a Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi a Spitalului de Psihiatrie Schitu-Greci.
Vaslui: După mai multe amânări, CJ a aprobat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean Vaslui a aprobat, vineri, proiectul de hotărâre privind preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce, în două şedinţe diferite, consilierii judeţeni amânaseră acest lucru din cauza datoriilor de aproximativ 9 milioane de lei pe care le avea instituţia sanitară.
Dolj: CJ investeşte peste 12,5 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova Consiliul Judeţean Dolj scoate la licitaţie, începând de luna viitoare, lucrările pentru construirea unei clinici de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova, proiecte ce depăşesc 12,5 milioane de euro.
Alba: Un spaţiu inedit de relaxare pentru pacienţii viitoarei secţii de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Viitoarea secţie de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, o clădire a cărei construcţie va demara în vara acestui an, va dispune de un spaţiu inedit de relaxare în aer liber pentru pacienţi, acesta urmând să fie amplasat pe terasa imobilului.
Satu Mare: Cazul unui bărbat care a făcut infarct în toaleta de la Urgenţe, verificat de instituţii Cazul unui bărbat care a făcut infarct în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare este verificat de mai multe instituţii judeţene, fiind suspiciuni că pacientul ar fi aşteptat prea mult până să fie consultat.
Alba: Noi secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă vor intra în reabilitare Consiliul Judeţean Alba va continua şi în acest an programul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce în 2012 valoarea totală a investiţiilor s-a ridicat la circa 10,5 milioane de lei, fiind modernizate şi dotate cu aparatură medicală performantă mai multe secţii.