Cele mai citite
 


Studiu privind Boala Alzheimer
vineri, 25 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

GuidAge?, un amplu studiu clinic european în prevenţia Demenţei Alzheimer efectuat de Compania Ipsen pe o perioadă de cinci ani, a evidenţiat că la persoanele care sunt tratate cu EGb 761? se întârzie apariţia bolii.

Studiul a fost efectuat în complianţă cu cele mai riguroase standarde internaţionale. Obiectivul propus al acestui studiu a fost evaluarea eficacităţii tratamentului cu EGb 761? timp de 5 ani în prevenţia Demenţei Alzheimer într-o populaţie de subiecţi cu vârsta peste 70 de ani, inclusiv, cu acuze de memorie spontan exprimate către medicul de familie şi fără a fi instituţionalizaţi în momentul înrolării în studiu.

Cercetarea a confirmat profilul favorabil de siguranţă pe termen lung al EGb 761?.
Studiul GuidAge? marchează un moment de referinţă atât pentru viitoarele proiecte de cercetare referitoare la Boala Alzheimer, cât şi pentru strategiile de prevenţie ce se intenţionează a fi implementate.

Dincolo de rezultatele clinice, acest major proiect de cercetare ce a inclus o populaţie totală de 2.854 de pacienţi cu risc de a dezvolta Boala Alzheimer, va oferi mari oportunităţi comunităţii ştiinţifice şi medicale pentru analize ulterioare.

Prof. dr. Bruno Vellas, investigator principal al studiului,(Toulouse, Franţa), a declarat: 'Caracteristicile specifice ale studiului GuidAge? sunt, pe de o parte populaţia ţintă (subiecţi cu vârsta de cel puţin 70 de ani, cu plângeri de natură mnezică spontan exprimate către medicul de familie) şi pe de altă parte cooperarea dintre clinicile de memorie şi o reţea de 658 de medici de familie instruiţi în cercetarea clinică, cărora li se poate atribui, probabil, complianţa remarcabilă a 93% din populaţia tratată. Rezultatele acestui studiu clinic, care vor trebui examinate în studii ulterioare, sunt încurajatoare şi deschid noi perspective. '

La rândul său dr. Patrick M?rat, senior vice-president, Drug Development and Chief Medical Officer, Ipsen, a declarat: 'Ipsen trăieşte un sentiment de mândrie, acela de a fi realizat cel mai extins şi mai îndelungat studiu european în prevenţia demenţei Alzheimer, contribuind în acest fel la un aspect prioritar de sănătăte publică. Dorim să ne exprimăm recunoştinţa faţă de comitetul ştiinţific şi comitetul independent de monitorizare a datelor, renumite, cât şi faţă de investigatorii şi pacienţii implicaţi în studiu. Ipsen este dedicat angajamentului pe termen lung de a colabora cu cercetătorii pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor referitoare la boala Alzheimer prin intenţia de a transfera remarcabila bancă biologică GuidAge? cercetării academice franceze. A ceastă bancă biologică va reprezenta o valoroasă resursă de informaţie în legătură cu boala Alzheimer. În contextul acestor rezultate, intenţia Ipsen este de a evalua toate potenţialele strategii astfel încât să susţină în continuare aceste descoperiri.'

EGb 761?, substanţa activă a produsului Tanakan?, este un extract standardizat unic de Ginkgo biloba. Acest compus prezintă proprietăţi antioxidante şi neuroprotectoare, iar în modelele experimentale a demonstrat o activitate asupra proteinei â-amiloid. Conţinutul său bogat în substanţe active farmacologic este obţinut plecând de la culturi special concepute de arbori de Ginkgo biloba (copac dioic din familia Ginkgoaceae), cultivate în condiţii controlate, şi trecând printr-un proces standardizat de extracţie şi purificare. EGb 761? este indicat şi aprobat în multe ţări, printre care şi în România, pentru tratamentul tulburărilor cognitive la vârstnici cât şi pentru tratamentul afecţiunilor neurosenzoriale.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ginkgo biloba ineficient pentru tulburările de memorie Washington, 4 ian /Agerpres/ - Echipa doctorului Snitz de la Universitate din Pittsburgh a demonstrat ineficienţa extractului de Ginkgo biloba, folosit sub formă de medicament homeopat pentru tulburările cognitive sau de memorie legate de boala Alzheimer. De milioane de ani, Ginkgo biloba sau 'arborele...
Boala Alzheimer: Un nou studiu dezvăluie mai mulţi factori de susceptibilitate genetică Puţin câte puţin, extrem de complicatul puzzle al bolii Alzheimer începe să fie completat. 'Cartografia' genelor se conturează. Câteva noi piese - unele majore? - au fost inserate de curând cu ajutorul celui mai mare studiu epidemiologic internaţional realizat până acum pe marginea acestei boli, desfăşurat...
Boala Alzheimer nu debutează mereu cu tulburări de memorie (studiu) Boala Alzheimer nu debutează mereu cu tulburări de memorie, tristeţea, iritabilitatea şi somnolenţa fiind uneori simptome care preced maladia, se arată într-un studiu desfăşurat în 34 de centre de depistare americane şi preluat de lefigaro.fr.
Boala Alzheimer ar putea fi provocată de ciuperci (studiu) Boala Alzheimer ar putea fi provocată de ciuperci, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Autonomă din Madrid (UAM), relatează EFE.
Boala Alzheimer ar putea avea legătură cu virusul herpesului (studiu) Persoanele purtătoare ale virusului herpesului ar putea prezenta un risc crescut de a dezvolta boala Alzheimer, este concluzia unui studiu realizat de o echipă de cercetătorii suedezi de la Universitatea din Umea, scrie marţi passionsante.be.
Studiu: Boala Alzheimer ar putea avea legătură cu o calitate proastă a somnului O calitate proastă a somnului sau insuficienţa acestuia a fost asociată cu o anomalie a creierului întâlnită în boala Alzheimer, relevă un studiu citat de agenţia Bloomberg.