Cele mai citite
 


Demineralizarea oaselor - primul pas către osteoporoză
luni, 25 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Osteoporoza, Corp sanatos
 

Oasele noastre suferă transformări ce ne predispun la dureri articulare şi fracturi, în timp, transformări cauzate în principal ca urmare a demineralizării oaselor.

În timp, această demineralizare a oaselor duce la apariţia osteoporozei.
Osteoporoza este însă o consecinţă a stilului de viaţă, la care se adaugă alimentaţia deficitară, lipsa mişcării, problemele de sănătate trecute cu vederea.
Potrivit statisticilor, osteoporoza este a doua boală ca incidenţă în lume, imediat după bolile cardiovasculare.

'Primul pas în combaterea osteoporozei este acordarea unei atenţii sporite stilului de viaţă, încă din tinereţe. Trebuie să mâncăm sănătos, să facem mişcare şi să ne completăm dieta cu suplimente naturale care ne aduc un plus de sănătate sistemului osos. Extractul de Coada Calului, cuprins în arkocapsulele produse de Arkopharma reprezintă un astfel de supliment indicat a fi administrat pentru a ne bucura de oase puternice şi de articulaţii sănătoase', a explicat dr. Cristina Bogdan, medic naturopat, reprezentant medical al Arkopharma.

Coada Calului, cunoscută şi sub denumirea ştiinţifică de Equiseto, are un rol fiziologic mai ales la nivelul oaselor şi articulaţiilor, favorizând procesul de remineralizare, datorită conţinutului său ridicat în siliciu.

Coada Calului este o specie de plantă erbacee, lipsită de frunze, cu două feluri de tulpini. Primăvara se dezvoltă tulpinile simple, brune, fertile, înalte de 40 cm, care după fructificare putrezesc şi în locul lor apar tulpini sterile de vară înalte de 20-50 cm, mai subţiri, verzi, mult ramificate, având ramurile laterale dispuse în verticile.
Coada Calului este cunoscută şi folosită încă din antichitate în medicina tradiţională ca şi sursă de acid salicilic (substanţa activă conţinută în Aspirina modernă).

Coada Calului este folosită pentru vindecarea contuziilor (umflături, vânătăi), cicatrizarea rănilor, ulcerului varicos, bubelor, edemelor la picioare, degerăturilor, eczemelor, neurodermitelor, combaterea transpiraţiei excesive a picioarelor.
Datorită acţiunii diuretice a ceaiului de Coada Calului, acesta este indicat în prevenirea calculozei renale (spală rinichii şi căile urinare).
Coada Calului este un bun remediu pentru bronşita cronică şi tuberculoza pulmonară şi mai ajută în tratamentul reumatismului acut sau cronic, în artrite, în pericardite şi în pleurezii.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Cristina Spiroiu: Aproximativ 20% dintre femeile peste 50 ani au osteoporoză; este o boală 'tăcută' Osteoporoza, care este cea mai frecventă boală a metabolismului osos, afectează mai frecvent femeile decât bărbaţii, iar, la un moment dat în viaţă, una din două femei şi unul din opt bărbaţi vor avea o fractură osteoporotică, a declarat pentru AGERPRES Cristina Spiroiu, medic la Spitalul Universitar...
Alimentaţia sănătoasă – un aliat de încredere împotriva bolilor cronice Mâncarea nesănătoasă şi lipsa de activitate fizică reprezintă principalii factori de risc pentru bolile cronice, afecţiuni complexe care, netratate corespunzător, pot duce la complicaţii severe şi chiar la deces. Potrivit experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), alimentaţia sănătoasă...
Alimentatia si osteoporoza Sistemul osos are nevoie de o dieta echilibrata, care sa contina atat macronutrienti (energie, proteine, grasimi si zaharuri),cat si micronutrienti (vitamine, minerale), necesari pentru dezvoltarea normala si refacere.
Osteoporoza Osteoporoza este o boală metabolică osoasă caracterizată prin scăderea masei osoase cu păstrarea raportului dintre faza minerală şi cea organică, deteriorarea microarhitectonicii ţesutului osos şi scăderea consecutivă a rezistenţei osului, cu creşterea riscului pentru fracturi.
Despre osteoporoză Numele bolii provine din latina si înseamna "os poros". Tesutul osos este un tesut viu, în care are loc permanent atât depunere de os cât si pierdere de os.
Centrofarm lansează în 6 farmacii din București campania medicală de testare gratuită pentru depistarea osteoporozei Centrofarm demarează o nouă campanie medicală de prevenire și informare privind osteoporoza, în cadrul Programului Câștigă Viață. Campania se va desfășura în 6 farmacii și se adresează posesorilor cardului de fidelitate Centrofarm, care vor beneficia astfel de consultații medicale de specialitate...