Cele mai citite
 


Corsete profesioniste pentru problemele coloanei vertebrale
vineri, 25 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Scolioza este una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale coloanei vertebrale.
Scolioza reprezintă o deformare (curbare) a coloanei vertebrale în zona toracică, lombară sau toraco-lombară, cu evoluţie progresivă, ce poate genera tulburări morfofuncţionale grave.

Nediagnosticată şi netratată la timp, scolioza poate duce la modificări ireversibile ale coloanei vertebrale, care pot fi soluţionate doar prin intervenţie chirurgicală.

'Ortezele pentru coloana vertebrală sunt indicate pentru afecţiunile congenitale sau dobândite ale coloanei vertebrale. Dintre acestea, cea mai importantă şi cea mai frecventă afecţiune este scolioza.Scolioza necesită în cadrul tratamentului ei ortezare cu corset. Există mai multe tipuri de corsete, pentru fiecare tip de scolioză în parte', a declarat în cadrul emisiunii special dedicate acestui subiect la Sănătatea TV dr. Alexandru Ulici, medic primar ortopedie pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti.

Rolul corsetelor de susţinere este de a menţine coloana vertebrală într-o anumită poziţie. Practic, aceste corsete asigură contenţia şi detensionarea structurilor coloanei vertebrale, greutatea ce apasă la nivelul coloanei vertebrale fiind preluată de crestele iliace.
Utilizarea corsetelor de susţinere este indicată în afecţiuni precum herniile discale, osteoporoza, sechele de fractură, metastaze osoase, tuberculoză localizată la nivel osos.

Cea de-a doua categorie, corsetele de corecţie reprezintă o metodă importantă de tratament a deviaţiilor coloanei vertebrale ce apar la copii şi adolescenţi.
Utilizarea unui corset de corecţie poate să înlocuiască în unele situaţii tratamentul printr-o intervenţie chirurgicală.
Folosirea unui corset de corecţie trebuie întodeauna asociată cu tratamentul prin kinetoterapie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România, loc fruntaş la numărul celor cu deformări ale coloanei Preşedintele fondator al Societăţii Române de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică - SROTP, prof. dr. Mihai Jianu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că România ocupă un loc fruntaş, dacă nu chiar primul, la numărul de deformări ale coloanei vertebrale, cum sunt şi...
Intervenţie chirurgicală în premieră La Spitalul de Urgenţă Pediatrică "Marie Curie" (Budimex) a avut loc joi în premieră o intervenţie chirurgicală care a utilizat o tehnică nouă.
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Transplant în premieră, în boala oaselor de sticlă O intervenţie chirurgicală în premieră pentru boala oaselor de sticlă a fost efectuată, joi, la Departamentul de ortopedie al Spitalului Clinic pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie' (fost Budimex).
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.