Cele mai citite
 


Suceava: Medicii de la ambulanţă dau consultaţii gratuite la domiciliu
vineri, 25 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sucevenii beneficiază de consultaţii gratuite la domiciliu, după ce patru autospeciale au fost repartizate Staţiei de Ambulanţă Suceava şi substaţiilor din Vatra Dornei, Gura Humorului şi Fălticeni.
Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, a declarat, joi, că medicii de la ambulanţă fac consultaţii la domiciliu cu aceste maşini.

'Sunt nişte maşini mai mici, nu salvări, sunt pentru teren, dar sunt dotate cu genţi moderne de prim-ajutor, pe care le folosesc cei din cadrul personalului medical. Un exemplu de eficienţă maximă se înregistrează la Fălticeni. Medicul de acolo o foloseşte şi zi şi noapte, stă chiar şi peste program. Populaţia are posibilitatea de a solicita consultaţie la domiciliu. Lumea nu prea ştie de această posibilitate. Conducerea Serviciului de Ambulanţă Suceava chiar doreşte să facă o linie nouă, permanentă, de consultaţii la domiciliu', a spus Popescu.

O analiză efectuată privind gradul de utilizare a autospecialelor de consultaţii la domiciliu a relevat faptul că, în perioada 2007 - 2010, dintre 250 de maşini, 152 nu au fost utilizate sau au fost folosite într-un mod limitat.

Utilizate corect, autospecialele ar fi trebuit să parcurgă mai mult de 10 000 de kilometri în cei trei ani de funcţionare, conform recomandărilor comisiei de specialitate în medicină de urgenţă şi dezastre, însă realitatea din teren arată că o parte din aceste maşini au mai puţin de 500 de kilometri parcurşi de la livrare, ceea ce demonstrează că serviciile de ambulanţă nu au efectuat suficiente consultaţii la domiciliu cu aceste mijloace de transport.

La propunerea Comisiei Ministerului Sănătăţii (MS), ministrul de resort a dispus redistribuirea, în mai multe etape, a celor 152 autospeciale către alte servicii, unde maşinile vor funcţiona la capacitatea normală.

Primele 17 maşini vor fi transferate până pe 10 iulie 2010, prin proces verbal de predare - primire, fără plată, din custodia serviciilor de ambulanţă din Teleorman, Călăraşi, Dolj, Caraş - Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Bistriţa, Covasna, Harghita, Brăila, Constanţa, Galaţi, Vaslui şi Vrancea în administrarea spitalelor de urgenţă din Bucureşti, Piteşti, Craiova, Ploieşti, Timişoara, Arad, Oradea, Cluj Napoca, Bistriţa, Târgu Mureş, Braşov, Constanţa, Galaţi, Piatra Neamţ şi Iaşi pentru a fi utilizate în structurile regionale de intervenţie.

MS va continua analiza asupra autospecialelor neutilizate, iar următoarele redistribuiri vor fi realizate către centrele de permanenţă şi autorităţile publice locale ce se angajează în asigurarea unei gărzi de permanenţă în zonele rurale sau urbane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
Maşinile pentru consultaţii la domiciliu vor fi redistribuite Mai mult de jumătate dintre maşinile de consultaţii la domiciliu achiziţionate de Ministerul Sănătăţii în anul 2007 au fost utilizate neadecvat de către serviciile judeţene de ambulanţă, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis joi AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
Accidente rutiere în care au fost implicate microbuze, autocare în 2015-2016 (cronologie) Un accident rutier grav s-a produs la 22 februarie 2016, în municipiul Constanţa, în accident fiind implicat un microbuz şcolar ce transporta elevi la o unitate privată de învăţământ. Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, au fost răniţi doi adulţi, iar cinci copii au traumatisme minore...
ANOFM: Peste 12.000 de locuri de muncă vacante în perioada 10 - 16 mai Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţe, pentru perioada 10 - 16 mai 2012, un număr de 12.490 de locuri de muncă vacante, cu peste 1.900 mai multe comparativ cu săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al ANOFM remis, joi, AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.600 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 17 - 23 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.619 locuri de muncă vacante pentru perioada 17 - 23 februarie, cu 239 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.