Cele mai citite
 


Cristi Minculescu a trecut cu bine şi peste a doua intervenţie chirurgicală
vineri, 27 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 27 mar /Agerpres/ - Solistul trupei rock Iris, Cristi Minculescu, a suportat, joi seara, a doua intervenţie chirurgicală trecând cu bine şi de această etapă, a declarat pentru AGERPRES, managerul trupei, Cosmin Nicoară.

"O a doua operaţie a avut loc, ieri seară (joi - n.r.) şi ficatul a început să se regenereze, s-a adaptat la condiţii. Medicii sunt foarte mulţumiţi. Va mai avea loc o operaţie asemănătoare în trei - patru zile", a declarat Nicoară.

Referitor la zvonurile apărute în presă, potrivit cărora Cristi Minculescu ar avea chisturi şi pe rinichi, Cosmin Nicoară a spus că "sunt nişte tâmpenii spuse de cineva" şi că nu se pune problema unui transplant.
"Boala se numeşte prin definiţia ei hepato-renală, ea atacă şi ficatul şi rinichii, starea lui vizavi de rinichi nu este atât de gravă. Apoi, medicii au spus că după ce se curăţă ficatul, după ce se înlocuieşte, o multe din chisturi se vor retrage şi văd o evoluţie pozitivă şi vizavi de rinichi, dar nu în sensul că ar necesita transplant", a mai precizat managerul trupei.
Medicii de la Spitalul Universitar din oraşul german Regensburg au dat publicităţii, miercuri seara, un comunicat prin care arătau că operaţia de marţi de transplant de ficat a lui Cristian Minculescu a fost un succes. Atât Cristian Minculescu cât şi soţia sa, Rodica, sunt bine, iar ficatul donat a început deja să funcţioneze.
Ei au mai spus că solistul trupei Iris va fi supus altor două operaţii, în zilele următoare, din cauza mărimii diferite dintre ficatul extirpat şi grefa de la soţia sa.
Rodica Minculescu, cea care i-a donat o parte din ficat soţului său, va fi externată în aproximativ două săptămâni. În privinţa lui Cristi Minculescu nu se cunoaşte, deocamdată, o dată exactă a externării sale.
Cristi Minculescu a fost supus, marţi, unei operaţii de transplant de ficat la o clinică din Germania.
Artistul a efectuat, în luna februarie, mai multe investigaţii medicale, având în vedere că suferea de boală polichistică hepatică renală.
Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat pe 24 februarie că toate costurile operaţiei de transplant de ficat vor fi decontate din fondul asigurărilor de sănătate.
Trupa Iris a fost înfiinţată în 1976 de Nuţu Olteanu (chitară) şi Emil Brando (bass), cărora li s-a alăturat bateristul Nelu Dumitrescu. Trupa a trecut prin numeroase schimbări de formulă, cea mai reprezentativă fiind cea care a avut în componenţă cuplul de chitarişti Nuţu Olteanu - Adrian Ilie, solist fiind Cristian Minculescu.
Formula actuală (din 1986) a formaţiei îi include pe Valter Popa (chitară), Nelu Dumitrescu (baterie), Doru "Boro" Borobeică (bass), Cristian Minculescu (voce). AGERPRES/(Florentina Simion)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La Toulouse au fost efectuate primele transplanturi renale robotice la persoane obeze La Spitalul Universitar din Toulouse au fost efectuate două transplanturi de rinichi asistate de un robot chirurgical unor pacienţi obezi, neeligibili în mod normal pentru astfel de operaţii, din cauza excesului de greutate, aceasta fiind o intervenţie chirurgicală în premieră în Europa, a anunţat instituţia...
Transplant în premieră, în boala oaselor de sticlă O intervenţie chirurgicală în premieră pentru boala oaselor de sticlă a fost efectuată, joi, la Departamentul de ortopedie al Spitalului Clinic pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie' (fost Budimex).
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Cluj: Intervenţie chirurgicală în premieră în Europa de Est O intervenţie chirurgicală laparoscopică cu un robot DaVinci SI este efectuată în premieră în Europa de Est, la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, de către prof. dr. Mihai Lucan, împreună cu o echipă de specialişti din Italia.
Al doilea transplant de cord efectuat la IBCvT Târgu Mureş după reluarea activităţii Şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară din cadrul Institutului pentru Boli cardiovasculare şi transplant (IBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a anunţat joi efectuare celui de-al doilea transplant de cord, după reluarea acestei activităţi, în cazul unui bărbat de 59 de ani din Bihor aflat de peste...