Cele mai citite
 


Caraş-Severin: CJAS a perfectat contracte de furnizare de servicii cu 168 de medici de familie
vineri, 25 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa de Asigurări de Sănătate a perfectat, în acest an, la nivelul judeţului Caraş-Severin, contracte de furnizare de servicii medicale cu un număr de 168 de medici de familie, dintre care, 73 funcţionează în mediul rural.
Astfel, se poate spune că 44 la sută dintre medicii de familie care se găsesc în relaţie contractuală cu CJAS furnizează asemenea servicii în mediul rural.

În judeţ însă se înregistrează un număr de medici de familie sub cel necesar, în raport cu populaţia fiecărei localităţi din mediul rural, număr stabilit de Comisia paritară a judeţului, formată din reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate, ai Autorităţii de Sănătate Publică şi ai Colegiului Medicilor. Într-un număr de şase localităţi din Caraş-Severin nu este deschis niciun cabinet de medicină de familie. Este vorba de comunele Brebu Nou, Ciuchici, Ciudanoviţa, Gârnic, Goruia şi Vrani.

Există totuşi, şi comune, precum Cornereva, Vermeş, Păltiniş, Mehadia şi Topleţ, unde funcţionează chiar câte două cabinete medicale.
În judeţ există şi comune unde, deşi funcţionează câte un cabinet medical, necesarul medicilor de familie se ridică la doi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Localităţi fără medici de familie Preşedintele-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin, Gheorghe Dumitraşcu, a declarat, luni, că asiguraţii din mai multe judeţe unde nu există medici de familie au trebuit să opteze pentru alte cabinete de medicină de familie, din localităţi mai apropiate.
Caraş-Severin: Pacienţii nu vor fi afectaţi de întârzierea votării bugetului Reşiţa, 8 ian /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin a prelungit până în luna martie, contractele încheiate anul trecut cu furnizorii de servicii medicale.
Suceava: Casa de Asigurări de Sănătate încheie contracte doar cu 55 medici stomatologi dintr-un total de 383 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava va încheia, de la 1 iulie, contracte cu 55 medici stomatologi din judeţ, dintre care 22 în mediul urban şi 33 în mediul rural, a declarat joi directorul instituţiei, Adela Băişanu.
Caraş-Severin: Comuna Caraşova a rămas fără medic de familie, dar şi fără dispensar Locuitorii comunei Caraşova au rămas, de la începutul anului fără doctor, dar şi fără dispensar, după ce singurul medic de familie ce a activat aici a renunţat la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin şi a închis dispensarul, imobil aflat în proprietatea sa.
Caraş-Severin: CJAS impută 43.000 de lei încasaţi ilegal unor medici de familie şi pacienţi Mai mulţi prestatori de servicii medicale şi asiguraţi din Caraş-Severin vor trebui să înapoieze sume importante Casei Judeţene de asigurări de sănătate, în urma unor controale ale Curţii de Conturi.
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.