Cele mai citite
 


Prahova: Managementul a şapte spitale din judeţ, trecut la primării
vineri, 25 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primele şapte protocoale de predare-primire a unităţilor spitaliceşti din Prahova au fost semnate joi, prefectul judeţului, Adrian Dobre, anunţând că se doreşte finalizarea transferurilor până la sfârşitul lunii iunie.
Dintre cele 19 unităţi spitaliceşti, trei vor intra în administrarea Consiliului Judeţean Prahova: Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Pediatrie şi cel de Obstetrică şi Ginecologie. Celelalte 16 spitale urmează să fie preluate de administraţiile locale pe raza cărora sunt amplasate.

Municipiul Ploieşti va prelua Spitalul Municipal şi Spitalul de Boli Infecţioase, iar municipiul Câmpina - Spitalul Municipal şi Spitalul Psihiatrie Voila.
Unităţile spitaliceşti al căror management a fost transferat, joi, către administraţiile locale sunt Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Azuga, cel orăşenesc de la Băicoi, centrele de sănătate de la Urlaţi, Bălţeşti şi Plopeni, Spitalul de Pneumoftiziologie de la Drajna şi cel de Boli Pulmonare din Breaza.

În ceea ce priveşte reducerea sau adăugarea de paturi în aceste unităţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Cristian Vintilescu, a anunţat că la Azuga, Băicoi, Urlaţi şi Bălţeşti numărul de paturi a fost redus cu 20, respectiv 5, 20 şi 5.
Drajna şi Breaza rămân cu aceeaşi capacitate - 180, respectiv 85, în timp ce Centrul de Sănătate de la Plopeni a mai câştigat cinci paturi.
În acest moment, datoriile unităţilor spitaliceşti din judeţ se ridică la aproximativ 20 milioane lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Autorităţile locale doresc păstrarea spitalelor în forma actuală de funcţionare Ploieşti, 9 mar /Agerpres/ - Autorităţile locale care au în administrare spitale au decis ca unităţile propuse de Ministerul Sănătăţii pentru comasare sau reprofilare să fie păstrate în actuala formă de funcţionare, hotărârile în acest sens fiind exprimate într-o serie de adrese oficiale trimise Prefecturii...
Prahova: Mucegai şi condens la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, conducerea unităţii fiind sancţionată de către DSP Ploieşti, 28 feb /Agerpres/- O comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova şi ai Consiliului Judeţean Prahova a depistat o serie de nereguli în timpul unui control efectuat la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, conducerea unităţii sanitare fiind sancţionată cu avertisment...
Prahova: Descentralizarea sanitară a judeţului s-a încheiat Ploieşti, 1 iul /Agerpres/ - Descentralizarea în domeniul sanitar s-a încheiat, joi, în judeţul Prahova, în urma semnării protocoalelor de predare-primire a ultimelor cinci unităţi spitaliceşti, din cele 19 vizate de aceste proceduri.
Prahova: CA al Maternităţii Ploieşti a luat act de solicitarea managerului de încetare a contractului Consiliul de Administraţie (CA) al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Ploieşti a luat act, marţi, de solicitarea şefului unităţii sanitare, Călin Boeru, de încetare a contractului de management, formulată ca urmare a scandalului ce a izbucnit după ce o femeie care fusese consultată la acest spital...
Prahova: Donaţie de paturi şi mobilier sanitar la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Ploieşti O donaţie de paturi şi mobilier sanitar a ajuns la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie (SOG) din Ploieşti, managerul spitalului, Călin Boeru, declarând, marţi, că aceasta a fost adusă de la unităţi medicale din Germania.
Prahova: Cuantumul coplăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, stabilit la 10 lei Pacienţii care se vor interna, de luni, la cel mai mare spital din Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, vor plăti, la externare, o taxă de 10 lei.