Cele mai citite
 


A 9-a Conferinţă Internaţională de Cardiologie, la Târgu Mureş
vineri, 25 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tratamentul modern prin angioplastie primară coronariană a infarctului miocardic acut şi terapia modernă a insuficienţei cardiace sunt temele principale ale celei de-a noua Conferinţe Internaţionale de Cardiologie, care se desfăşoară, începând de joi, timp de două zile, la Târgu Mureş.
Această ediţie a Conferinţei Naţionale de Cardiologie este organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş în colaborare cu Societatea Maghiară de Cardiologie şi Societatea Română de Cardiologie, iar la aceasta participă şi preşedinţii celor două societăţi, prof. dr. Merkely Bela şi prof. dr. Dan Deleanu.

'Tema principală este tratamentul infarctului miocardic acut, deoarece în timp ce în alte ţări mortalitatea prin infarct a scăzut până la 5-7% datorită introducerii metodelor moderne de tratament prin angioplastie percutană, în România mortalitatea prin infarct continuă să rămână mare, de circa 13% la nivel naţional. În timp ce în judeţele Harghita, Covasna mortalitatea este de circa 27%,?în Târgu Mureş,?unde există două centre intervenţionale, aceasta este de doar 4,2%', a arătat dr. Imre Benedek, şeful Clinicii de Cardiologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unul dintre organizatori.

Acesta a arătat că întrebarea care se pune este ce fac autorităţile naţionale şi locale pentru a preveni pierderea atâtor vieţi omeneşti, mai ales că se estimează că circa 200 decese la un milion de locuitori ar putea fi salvate dacă s-ar aplica tratamentul corect.
La conferinţa de la Târgu Mureş vor fi dezbătute teme de interes din domeniul actualităţilor în diagnosticul şi tratamentul bolilor cardiovasculare şi în special ultimele progrese din domeniul tratamentului sindroamelor coronariene acute.

'Este important să discutăm de infarctul miocardic acut. De ce e important să vorbim împreună cu Societatea Maghiară de Cardiologie? Pentru că, după datele noastre, noi pierdem cam 4-5.000 de oameni netrataţi. (...) Aceşti bolnavi, marea majoritate la noi, sunt trataţi prin metode conservatoare, mortalitatea este foarte mare, după registrul nostru 28-30%. Dacă este tratată modern, prin tratamentul intervenţional - angioplastie -, această mortalitate scade la 4-5%, cum este şi în unitatea noastră în SCJU Târgu Mureş (4,2%).

De ce este important să facem împreună cu Societatea Maghiară de Cardiologie? Pentru că Societatea Maghiară de Cardiologie a introdus această metodă şi a obţinut rezultate spectaculoase', a conchis dr. Imre Benedek.
Preşedintele Societăţii Maghiare de Cardiologie, prof. dr. Merkely Bela, a declarat că în Ungaria, după introducerea tratamentului modern al infarctului, speranţa de viaţă a crescut cu cinci ani.

În cadrul acestei conferinţe a avut loc, în premieră, un curs postuniversitar pe tema actualităţilor în cardiologie, organizat de Societatea Maghiară de Cardiologie, dar şi prima şedinţă a biroului de conducere a Societăţii Maghiare de Cardiologie desfăşurată în străinătate.
Cu această ocazie, dr. Imre Benedek a fost ales în prezidiul Societăţii Maghiare de Cardiologie, cu drept de vot.

'Azi (joi - n.r.) a fost board-ul Societăţii Maghiare de Cardiologie, unde am vorbit de aceste probleme cu care ne confruntăm şi doresc să fiu o punte de legătură între cele două societăţi (Societatea Maghiară de Cardiologie şi Societatea Română de Cardiologie - n.r.)', a subliniat dr. Benedek, în cadrul unei conferinţe de presă.
La conferinţa de la Târgu Mureş participă, pe lângă specialiştii din Ungaria şi din România, numeroşi specialişti în domeniu din Cehia, Austria, Germania şi Bulgaria.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Imre Benedek: Mortalitatea provocată de infarctul miocardic acut a scăzut de la 23% la 7% Mortalitatea cauzată de infarctul miocardic acut a scăzut de la 23%, cât era în anul 2004, la 7% în anul 2010, în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, arată un studiu prezentat, vineri, în cadrul celei de-a X-a Conferinţe Naţionale de Cardiologie de la Târgu Mureş, de dr. Imre Bnedek, şeful Clinicii...
Mureş: Mortalitatea din infarct miocardic acut în România, aproape dublă faţă de restul Europei Preşedintele Societăţii Române de Cardiologie (SRC), prof. univ. dr. Dan Deleanu, prezent la cea de-a noua Conferinţă Internaţională de Cardiologie de la Târgu Mureş, a declarat joi că în România mortalitatea cauzată de infarct miocardic acut este aproape dublă faţă de alte state europene, adică de 13%...
Mureş: Specialişti din 9 ţări, la ediţia a XVI-a a Conferinţei Naţionale de Cardiologie cu participare internaţională 'CardioNET' Specialişti din nouă ţări participă, de miercuri până sâmbătă, la ediţia a XVI-a a Conferinţei Naţionale de Cardiologie 'CardioNET', organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Maghiară de Cardiologie şi Centrul Medical Cardiomed, în colaborare...
Dr. Benedek Imre: În zona noastră, mortalitatea prin infarct miocardic s-a redus de la 23% la 6,7% Şeful Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor doctor Benedek Imre, a declarat presei miercuri, la deschiderea celei de-a XII-a Conferinţe de Cardiologie care se desfăşoară la Târgu Mureş, că în zona sa de acoperire - Mureş Covasna, Harghita, Bistriţa...
A zecea Conferinţă Naţională de Cardiologie, la Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, în colaborare cu Societatea Română de Cardiologie, Societatea Ungară de Cardiologie, Asociaţia Transilvană de Terapie Transvasculară şi Transplant şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă organizează la Târgu Mureş, începând de miercuri, timp de patru...
'Zilele inimii', sărbătorite la IUBCvT Târgu Mureş prin efectuarea unui transplant de cord Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a lansat vineri campania 'Adoptă o inimă de copil' în cadrul evenimentului 'Zilele inimii', concomitent cu efectuarea unui nou transplant de cord la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT).