Cele mai citite
 


Vaslui: DSP a predat primul spital din judeţ către o primărie comunală
vineri, 25 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima unitate sanitară cu paturi din cele şapte existente în prezent în judeţul Vaslui a fost predată joi de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui către o primărie comunală.
Cel mai mic spital din judeţ, având doar 70 de paturi, cel de bolnavi cronici din localitatea vasluiană Tutova a fost preluat de către Consiliul Local Tutova.

'Am demarat procedurile de predare primire pentru toate cele şapte unităţi sanitare cu paturi din judeţ, către administraţiile locale. După spitalul de la Tutova urmează să predăm cel mai probabil în cursul zilei de vineri şi Spitalul de Urgenţă şi Spitalul de Copii din municipiul Bârlad. Urmează ca în zilele următoare să predăm şi restul unităţilor sanitare din judeţ', a declarat, joi, Andrei Barbău, directorul DSP Vaslui.
Spitalul Tutova nu are nici o datorie la această dată la fel ca şi Spitalul Murgeni.

În judeţul Vaslui, toate cele şapte spitale urmează să fie preluate de autorităţile locale şi cele judeţene, în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 48/2010 privind transferul managementului asistenţei medicale către autorităţile publice locale.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, instituţie care ar urma să preia Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate spitalicească din Vaslui, susţin în continuare că nu vor semna protocolul de predare-primire dacă spitalul nu are toate datoriile achitate la zi.

'Nici nu vreau să aud. Condiţia este să se plătească toate datoriile spitalului la zi. Altfel eu nu semnez niciun protocol. Nu am niciun leu la CJ ca să achit eu datoriile. Eu trebuie să plătesc datoriile instituţiei mele nu pe cele ale spitalului. Dacă nu văd scris negru pe alb că spitalul nu are nicio datorie eu nu îl preiau. Primarii care au luat aceste unităţi sau care urmează să le ia poate că au bani să se descurce şi cu datoriile şi cu restul cheltuielilor, este treaba lor, eu nici nu mă gândesc să fac aşa ceva', a declarat, joi, pentru AGERPRES, Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.

Cinci din cele şapte spitale din judeţul Vaslui au la această dată datorii de plătit către diverşi furnizori de peste 8,4 milioane de lei, din care numai SJU Vaslui are de plătit peste 3,4 milioane de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Inspectoratul Poliţie al Judeţului Vaslui şi Direcţia de Sănătate Publică au demarat marţi o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe, după ce un nou-născut a fost adus pe lume mort iar părinţii acuză medicii de neglijenţă.
Vaslui: Spital recent reabilitat, dar fără autorizaţii ISU, în atenţia senatorul Nelu Tătaru Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a efectuat, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, o serie de verificări la Spitalul Municipal din Huşi, după ce senatorul liberal de Vaslui, Nelu Tătaru, a atras atenţia asupra faptului că unitatea sanitară, deşi recent modernizată şi reabilitată, nu a fost...
Vaslui: Ziua de Luptă Împotriva Cancerului, marcată în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui va organiza în luna februarie o serie de acţiuni în cadrul unei campanii prin care este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţe riscă să piardă o finanţare de 14 milioane de euro Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui riscă să piardă proiectul pentru reabilitarea clădirii în care funcţionează în cazul în care Ministerul Sănătăţii nu va reveni asupra deciziei de reducere a numărului de paturi.
Vaslui: Prefectul anunţă sancţiuni pentru primarii care nu se implică în rezolvarea situaţiilor de urgenţă Prefectul judeţului Vaslui, Levente Csaba Szekely, a cerut, vineri, înfiinţarea unui grup operativ la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă care apar în perioada de iarnă.