Cele mai citite
 


Nouă din zece americani mănâncă prea multă sare
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diete
 

Nouă din zece americani mănâncă prea multă sare, cei mai mulţi dintre aceştia consumând o cantitate de peste două ori mai mare decât limita recomandată, potrivit unui studiu realizat de cercetători guvernamentali din SUA, transmite vineri Reuters.

Experţii consideră că aproximativ 77 la sută din sarea existentă în dieta fiecărei persoane provine din semipreparate sau din mâncarea servită în restaurante.

'Sarea a devenit atât de obişnuită în proviziile noastre alimentare încât este dificil pentru cea mai mare parte a americanilor să respecte limitele recomandate', a declarat Janelle Peralez Gunn, analist al sănătăţii publice din cadrul Centrelor de Control şi Prevenţie a Bolilor, care au realizat studiul privitor la consumul de sare.

'Profesioniştii din domeniul sănătăţii publice, alături de producătorii din sectorul alimentar, retailerii şi unităţile din domeniul sănătăţii trebuie acum să ia măsuri pentru a sprijini efortul oamenilor de a reduce consumul de sare', a subliniat Peralez Gunn, într-o declaraţie.

Studiul arată că majoritatea americanilor consumă 3,466 miligrame de sodiu în fiecare zi, de peste două ori mai mult decât limita recomandată. Cea mai mare parte a sodiului în exces provine din mâncăruri precum pizza, prăjituri sau cărnuri.

Ghidul Dietei pentru Americani, elaborat în 2005, recomandă consumarea a până la 2,300 miligrame de sodiu pe zi. Noile ghiduri pentru 2010 vor coborî această limită sub 1,500 mg.

Consumarea unei cantităţi prea mari de sare poate duce la creşterea tensiunii arteriale, care la rândul său poate provoca blocaje renale sau atacuri. Institutul de Medicină a subliniat, în luna februarie, că tensiunea arterială ridicată este 'o boală neglijată', care costă sistemul american de sănătate 73 de miliarde de dolari anual.

În aprilie, Institutul de Medicină a solicitat Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA să reglementeze cantitatea de sare adăugată alimentelor, în scopul de a ajuta populaţia să reducă consumul de sare.

FDA nu a decis încă dacă ar trebui să oblige companiile producătoare să reducă cantitatea de sare, însă multe dintre firme au hotărât să facă acest lucru de bună voie

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sarea ascunsă din medicamente Pe lângă evitarea alimentelor care conţin sare, oamenii ar trebui să fie prevăzători şi în privinţa unor medicamente care conţin sodiu. Un studiu realizat de o echipă de cercetători britanici arată că unele tipuri de medicamente, mai ales cele solubile sau efervescente, au un conţinut ridicat de sodiu...
O dietă bogată în alimente prăjite creşte riscul de boli cardiovasculare (studiu) Adepţii unui regim bogat în alimente prăjite şi mezeluri, însoţite de băuturi dulci, prezintă un risc cu 56% mai mare să dezvolte boli cardiovasculare în comparaţie cu cei care optează pentru alte diete, potrivit unui studiu publicat luni în revista 'Circulation', editată de American Heart Association...
Un regim alimentar bogat în sare dublează riscurile cardiace pentru diabetici Pe lângă zahăr şi sarea le poate pune probleme de sănătate persoanelor, care suferă de diabet, conform unui nou studiu japonez care a ajuns la concluzia că un regim alimentar bogat în sare poate duce la dublarea riscurilor cardiace pentru diabetici, informează miercuri Live Science.
Şi sarea, nu numai zahărul, joacă un rol în diabet (studiu) Şi sarea - nu numai zahărul - joacă un rol în diabet, potrivit unor cercetători francezi care au ajuns la această concluzie ocupându-se de chirurgia obezităţii, relatează AFP.
Dieta impotriva acneii Dieta impotriva acneii este pur si simplu un stil de alimentatie care sa amelioreze si sa elimine acneea. Desi exista inca dezbateri printre specialisti cu privire la impactul dietei asupra acneii, o serie de dovezi sprijina ideea ca ce mananci poate afecta pielea.
"Alimente interzise pe timp de vara" Dupa o iarna lunga, friguroasa, in care hainele groase au ascuns destul de bine cateva kilograme in plus, a venit vara, cand excesele din timpul iernii trebuie sterse cu buretele. Ce mancam vara pentru a putea slabi sanatos si frumos sau numai pentru a ne mentine un tonus adecvat?