Cele mai citite
 


Noi controale privind acordarea concediilor medicale
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat, în săptămâna 7 - 11 iunie, cu încă 604.500 lei, adică peste 140.000 euro, bani proveniţi din cele 132 amenzi aplicate pentru nereguli constatate la eliberarea certificatelor medicale, informează Ministerul Sănătăţii (MS).
Nu mai puţin de 85 de persoane, cele mai multe din judeţele Braşov (12 persoane), Gorj (9 persoane) şi Mehedinţi (8 persoane) au pierdut sumele aferente concediului medical pentru că nu au respectat legislaţia, deşi aceasta le era cunoscută, şi nu au fost găsiţi la domiciliu.
Au fost aplicate 254 sancţiuni contravenţionale, din care 132 amenzi şi 122 avertismente prescriptorilor care au eliberat certificate de concediu medical în afara prevederilor legale.
''Când am gândit noul mod de acordare a certificatelor medicale am avut în vedere stoparea abuzurilor şi eliberarea acestora exclusiv pentru cei aflaţi în nevoie şi suferinţă. După 4 săptămâni de control am reuşit să strângem peste 1.500.000 lei, adică în jur de 350.000 euro, pe care îi vom utiliza pentru tratamentul bolnavilor cronici'', a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
În urma controalelor efectuate în această perioadă de către reprezentanţii caselor de asigurări de sănătate, au fost refuzate la plată 150 certificate medicale, 65 dintre acestea ca o consecinţă a abaterilor de la legislaţia în vigoare a medicilor care le-au eliberat.
De asemenea, au fost reziliate 22 de convenţii pentru acordarea şi eliberarea certificatelor de concediu medical, iar în cazul a 4 medici a fost diminuată cu 10% valoarea garantată a punctului. S-au sesizat comisiile de disciplină ale Colegiului medicilor în cazul a 19 medici şi au fost date 122 de avertismente.
Cele mai mari amenzi, în valoare totală 100.000 lei, au fost acordate în judeţul Constanţa şi în reţeaua Ministerului Transporturilor, fiecare câte 50.000 lei. Urmează judeţele Braşov şi Caraş Severin cu sume de 71.000 lei, respectiv 45.000 lei.
Acţiunile de control vor continua şi în următoarea perioadă, mai precizează MS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fondul de Asigurări de Sănătate suplimentat cu peste 900.000 lei din respingerea la plată a concediilor medicale ilegale Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat, în doar trei săptămâni, cu peste 900.000 de lei din amenzile aplicate şi sumele încasate ca urmare a respingerii de la plată a concediilor medicale care au fost eliberate ilegal, informează joi Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat...
Ministerul Sănătăţii: Numărul concediilor medicale a scăzut în 2010 cu 45% faţă de anul precedent Bucureşti, 13 ian /Agerpres/ - Numărul concediilor medicale acordate în 2010 a scăzut cu 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, ca urmare a noului sistem de acordare a concediilor medicale introdus de Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, informează un comunicat al...
Aproximativ 100 de medici, sancţionaţi pentru nereguli la acordarea concediilor medicale Peste 800 de medici care au încheiat convenţii privind eliberarea certificatelor de concediu medical şi 74 de beneficiari de concedii medicale au fost verificaţi în perioada 14 iunie-9 iulie, cu această ocazie fiind sancţionaţi peste 100 de medici.
MS: Noile reguli impuse la acordarea concediului medical produc efecte Noul sistem de acordare a concediilor medicale, introdus anul acesta, a dus la o diminuare de aproximativ 30% a numărului de certificate medicale eliberate în ultimele luni faţă de începutul anului, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis vineri AGERPRES.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Concedii medicale doar pentru cei bolnavi Ministerul Sănătăţii va modifica sistemul de acordare a concediilor medicale începând de luna viitoare, se arată într-un comunicat remis presei miercuri.