Cele mai citite
 


Doctor american găsit vinovat de uciderea prin supradoză a 68 de pacienţi
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un doctor din Statele Unite şi soţia sa au fost găsiţi vinovaţi de furnizarea de prescripţii medicale ilegale care au condus la consumul fatal de supradoze de medicamente conţinând substanţe împotriva durerii, în cazul a 68 de pacienţi, relatează AFP.
Stephen Schneider şi soţia sa Linda au fost arestaţi imediat după citirea verdictelor în curtea federală, bărbatul fiind condamnat pentru 19 capete de acuzare din cele 34 propuse, iar femeia pentru 32 de capete de acuzare. Acuzaţiile includ complot, prescrierea ilegală de narcotice şi spălare de bani.

Linda Schneider şi cele două fiice adolescente ale cuplului, adoptate din România, au izbucnit în lacrimi după auzirea verdictelor, în timp ce avocatul familiei, Lawrence Williamson, a dezvăluit că aceştia sunt 'absolut uluiţi' de decizia judecătorească.

El a precizat că juraţii ar fi putut fi influenţaţi de publicitatea anterioară începerii procesului făcută de biroul procuraturii acestui caz şi a promis să înainteze apel.

'Aceşti oameni sunt complet nevinovaţi. Doctorul Schneider practica medicina', a explicat avocatul.

Avocaţii apărării au susţinut că acest caz a fost pus la dispoziţia autorităţilor de către firmele de asigurări care nu vroiau să plătească medicaţia scumpă pentru oamenii săraci.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria din New York introduce restricţii la analgezice în metropolă Unele din cele mai puternice analgezice de pe piaţa americană vor fi disponibile doar în unităţile de urgenţă ale celor 11 spitale publice din New York, a anunţat joi primarul Michael Bloomberg, informează cotidianul New York Times. Primarul metropolei americane a luat această decizie în efortul de a...
Epidemie "fără precedent" în SUA de supradoze cu fentanyl contrafăcut (autorităţi medicale) Analgezicul pe bază de fentanyl contrafăcut, un opiaceu sintetic de zece ori mai puternic decât morfina, este vinovat de o recrudescenţă în SUA a deceselor prin supradoză cu acest medicament, au informat vineri autorităţile medicale americane citate de AFP.
SUA: Directive naţionale pentru reducerea numărului de reţete care prescriu analgezice opiacee Autorităţile americane, care se confruntă cu un număr tot mai mare de supradoze de opiacee, au prezentat marţi primele linii directoare naţionale cu privire la prescrierea acestor analgezice puternice, mult timp supra-prescrise de unii medici, informează agenţia France Presse.
Iacob Baciu (CSDR):Acuzaţiile ANI referitoare la existenţa unui conflict de interese sunt lipsite de temei juridic Preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR), Iacob Baciu, califică acuzaţiile Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), referitoare la existenţa unui conflict de interese în cazul său, drept lipsite de temei juridic şi nejustificate.
Whitney Houston: medicii legişti evocă o supradoză de droguri Starul pop american Whitney Houston ar fi decedat după ce a înghiţit un cocteil de droguri şi alcool, au afirmat medicii legişti din Los Angeles în raportul lor final, precizând că în camera ei a fost descoperită cocaină.
Michael Jackson îi spunea mamei sale că nu abuzează de niciun medicament Michael Jackson, care a murit în 2009 din cauza unei supradoze de medicamente, îşi asigura mama că nu face abuz de nicio substanţă, a declarat Katerine Jackson la procesul în care familia se judecă cu promotorul de concerte AEG, relatează AFP.