Cele mai citite
 


SUA: A crescut numărul femeilor care nu au copii
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Aproximativ una din fiecare cinci femei în SUA ajung la finalul perioadei fertile fără să fi avut niciodată copii, în comparaţie cu una din zece femei în perioada anilor 1970, potrivit unui raport dat publicităţii vineri de Centrul de Cercetări Pew, citat de Efe.

Creşterea tendinţei de a nu avea copii s-a înregistrat la femeile din toate grupurile etnice şi rasiale şi la aproape toate nivelele de educaţie, deşi s-a diminuat totodată în ultimul deceniu în rândul femeilor cu diplomă de studii.

Raportul sugerează că, pentru multe perechi, nu este obligatoriu să aibă copii pentru a avea o căsnicie bună.

Potrivit studiului, femeile cu un nivel sporit de educaţie se numără printre cele care se confruntă cu cele mai mari probabilităţi de a amâna pe termen nedefinit conceperea unui copil.

Totuşi, cercetătorii de la Centrul Pew au descoperit o excepţie importantă: în 2008, 24 la sută dintre femeile între 40 şi 44 de ani, posesoare ale unor diplome de master, doctorat sau licenţe profesionale nu aveau copii, o scădere de la 31 la sută în 1994.

Chiar şi aşa, tendinţa de a nu avea copii continuă să fie foarte comună printre femeile cu nivel înalt de educaţie. Însă la femeile cu un grad mai scăzut al educaţiei s-a produs fenomenul invers, numai 15 la sută dintre femeile care nu au terminat gimnaziul neavând niciodată copii.

În ceea ce priveşte componenta rasială a studiului, femeile albe au condus, în 2008, lista celor cu vârste între 40 şi 44 de ani care nu au avut copii, cu un procent de 20 la sută, faţă de numai 17 la sută dintre cele de culoare şi de origine hispanică, şi de 16 la sută din cele de origine asiatică.

Comparativ cu alte ţări dezvoltate, numărul perechilor fără copii din SUA este aproximativ acelaşi cu cel din alte state, şi chiar mai mare decât în alte ţări.

Între femeile născute în perioada anilor 1960, un procent de 17 la sută dintre americance nu au avut copii până în jurul vârstei de 40 de ani, comparativ cu 22 la sută în Marea Britanie, 19 la sută în Finlanda şi Olanda, şi 17 la sută în Italia sau Irlanda.

Procentele au oscilat între 12 şi 14 la sută pentru Spania, Norvegia, Danemarca, Belgia şi Suedia, şi între 7 şi 11 la sută pentru mai multe ţări din Europa de Est sau Islanda.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetări genetice la scară largă în SUA şi Marea Britanie pentru înţelegerea bolilor şi individualizarea tratamentelor Statele Unite şi-au propus să analizeze ADN-ul unui milion de americani voluntari ca parte a unei noi iniţiative de a înţelege bolile umane şi a dezvolta medicamente adaptate la fiecare pacient în funcţie de profilul său genetic.
A fost descoperit un factor de risc genetic pentru cancerul de piele, prostată şi cerebral Oamenii de ştiinţă de la compania biofarmaceutică islandeză deCODE Genetics, împreună cu colaboratori din Islanda, Olanda, Spania, Danemarca, Germania, Suedia, SUA, Marea Britanie şi România, au descoperit o variantă în secvenţa genomului uman asociată cu riscul de a dezvolta carcinomul bazocelular /CCA...
Starea de sănătate a americanilor este mediocră, potrivit unui nou studiu Statele Unite ale Americii /SUA/ au rămas în urma altor ţări dezvoltate la capitolul sănătate, în pofida progreselor obţinute în ultimele două decenii, relevă un studiu citat miercuri de agenţia Reuters.
Homosexualii şi lesbienele sunt foarte toleraţi în Spania, Olanda, Danemarca şi Finlanda, dar respinşi în estul Europei Ţările europene cele mai tolerante cu lesbienele, homosexualii, transsexualii şi bisexualii sunt Spania, Olanda, Danemarca şi Finlanda, la cealaltă extremă situându-se statele est-europene, se menţionează într-un studiu publicat joi de Institutul olandez pentru studii sociale (SCP), citat de agenţia...
Marea Britanie: Un raport oficial recomandă interzicerea fumatului în parcurile londoneze Un raport oficial comandat de primarul Londrei, Boris Johnson, recomandă interzicerea fumatului în parcurile din capitala britanică şi în locuri publice celebre precum Trafalgar Square, relatează AFP.
Specialişti din 11 ţări vor participa la un curs despre Parkinson şi tulburări ale comportamentului motor Specialişti din 11 ţări, printre care Franţa, SUA, Marea Britanie, Germania, Suedia, Spania şi Italia, participă la cea de-a treia ediţie a "Cursului Internaţional de boală Parkinson şi tulburări ale comportamentului motor", care are loc în perioada 2-4 aprilie în Poiana Braşov.