Cele mai citite
 


Botoşani: Persoanele cu HIV/SIDA, în pericol de a rămâne fără medicamente
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicamentele pentru cele 150 de persoane diagnosticate cu HIV/SIDA ajung doar pentru câteva zile, susţin reprezentanţii acestora.
Preşedintele?Asociaţiei Tereza, Carmen Alexa, a declarat că lipsa medicamentelor este o problemă reală pentru persoanele cu HIV/SIDA. Unii dintre bolnavi au mai fost în situaţii în care au întrerupt tratamentul chiar şi o săptămână.
Cei 150 de bolnavi de HIV/SIDA care există în judeţ au nevoie pentru asigurarea tratamentului lunar de cel puţin 400.000 de lei.
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări susţin că banii care vin pe programele de sănătate sunt până la finele anului, numai că în cazul persoanelor infectate cu HIV medicamentele sunt mult mai scumpe şi nu se încadrează bugetului alocat instituţiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Un deputat PSD cere obligativitatea testării HIV a tuturor deţinuţilor Deputatul social-democrat Tamara Ciofu solicită Ministerului Justiţiei să introducă obligatoriu testarea HIV/SIDA pentru toţi deţinuţii care intră sau sunt eliberaţi din penitenciarele din România.
Pacienţii cu HIV/SIDA din judeţul Botoşani, nevoiţi să întrerupă tratamentul în fiecare lună Cei peste 150 de pacienţi din judeţul Botoşani sunt nevoiţi să întrerupă tratamentul cel puţin o săptămână în fiecare lună din cauza faptului că spitalul este în imposibilitate de a le asigura tratamentul necesar, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate...
Botoşani: Medic de familie verificat de Casa de Asigurări după ce a anunţat că îşi vinde cabinetul şi pacienţii Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate din Botoşani a declanşat o anchetă pentru a verifica activitatea unui medic de familie care a postat un anunţ pe un site de specialitate prin care îşi anunţă intenţia de a vinde cabinetul medical, inclusiv pacienţii asiguraţi aflaţi pe lista sa.
Disfuncţionalităţi în tratamentul bolnavilor de HIV/SIDA Situaţii dificile în asigurarea tratamentului pentru bolnavii de HIV/SIDA sunt la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, şi la spitalele din Suceava, Botoşani şi Neamţ, a precizat, miercuri, directorul executiv al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), Petre Iulian...
Botoşani: Criză de vaccin antitetanos la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani se confruntă cu lipsa vaccinului antitetanos, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al unităţii, medicul Ştefan Bercea.
Botoşani: Activitatea secţiei de ortopedie a Spitalului judeţean de urgenţă, blocată din lipsă de personal Medicii chirurgi ai Secţiei de ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au sistat, temporar, intervenţiile chirurgicale, pe fondul lipsei cadrelor medicale, a declarat, joi, şeful secţiei, medicul Radu Malancea.