Cele mai citite
 


Preşedintele Spitalului Mercy (Iowa): Transferul spitalelor către comunităţile locale îmbunătăţeşte sistemul de sănătate
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul dintre mijloacele de îmbunătăţire a sistemului de sănătate din România este transferarea autorităţii şi responsabilităţii managementului spitalelor către comunităţile locale, consideră preşedintele Spitalului Mercy din Iowa, Ronald R. Reed.
'Una dintre provocările cu care se va confrunta sistemul medical românesc în procesul de descentralizare este transferarea responsabilităţilor şi a autorităţii către comunităţile locale', a declarat Reed, preşedinte şi director general executiv al Spitalului Mercy din Iowa, vineri, la o masă rotundă despre managementul spitalelor, desfăşurată la Centrul Cultural American din Bucureşti.
În opinia specialistului american, în general este mai bine să existe o legătură între nevoile cetăţenilor din comunitatea locală şi resursele alocate spitalului de acolo.
De asemenea, Ronald R. Reed este de părere că, dacă există spitale în România care nu îndeplinesc anumite standarde, ele trebuie închise, iar pacienţii îndreptaţi către alte unităţi medicale.
Preşedintele Spitalului Mercy a apreciat că în România există un sistem de asistenţă de urgenţă foarte eficient.
Acesta crede că este nevoie de un management profesionist al spitalelor, iar directorul de spital ar trebui să beneficieze de pregătire în domeniul managementului spitalelor.
Reed susţine că medicii din România sunt foarte bine pregătiţi, însă nu au pregătirea necesară în domeniul managementului pentru a putea administra spitale.
Înainte de a lucra la Mercy, Ronald R. Reed a fost vicepreşedinte şi director de operaţiuni la Samaritan Health System, Inc. A fost inclus în lista 'celor mai importanţi directori de spital' realizată de 'Hospital Review', pentru capacitatea de a obţine sprijinul şi sponsorizarea corporaţiilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Sistemul de sănătate în fază terminală, la originea căderii guvernului în România (presă) Sectorul de sănătate, aflat în centrul protestelor din aceste zile din România care au dus la căderea guvernului lui Emil Boc, este în 'fază terminală' şi 'are nevoie de îngrijire urgentă', scrie luni portalul Osservatorio sui Balcani e Caucaso, care dedică o amplă analiză domeniul sănătăţii din ţara...
Federaţia Sanitas cere ministrului Sănătăţii amânarea procesului descentralizării în sistemul de sănătate Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS solicită ministrului sănătăţii să analizeze amânarea procesului de descentralizare a sistemului de sănătate, proces nejustificat în acest an, în care resursele financiare sunt total insuficiente, iar autorităţile locale complet nepregătite pentru preluarea re...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Sistemul de sănătate din România, muribund din cauza reducerilor salariale şi de personal Sistemul de sănătate din România este muribund, clătinându-se sub presiunea reducerilor bugetare decise de guvern. Cazul de la maternitatea Giuleşti este emblematic pentru punctele slabe ale sistemului de sănătate românesc, notează Financial Times /FT/ în ediţia de luni.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...