Cele mai citite
 


Soarele şi o bună ventilaţie joacă un rol foarte important în lupta împotriva tuberculozei (OMS)
luni, 30 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

O bună ventilaţie şi lumina solară reduc riscul de îmbolnăvire de tuberculoză în spitale şi închisori, două locaţii în care apar frecvent focare ale acestei maladii pulomonare contagioase, conform unui nou raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează Reuters.

În ultimul raport cu privire la tuberculoză dat publicităţii marţi, OMS a atras de asemenea atenţia că numărul persoanelor infectate cu virsul HIV care se vor îmbolnăvi de turberculoză se va dubla şi a avertizat asupra unor tulpini cu grad mare de mortalitate ale bacilului Koch, care provoacă tuberculoza, ce au apărut şi se răspândesc în diferite părţi ale lumii.

Mario Raviglione, directorul Departamentului OMS împotriva tuberculozei a explicat că, având în vedere faptul că bacilul Koch se înmulţeşte în spaţii neaerisite, simpla acţiune de a deschide fereastra poate reduce numărul infecţiilor cu tuberculoză ce au provocat moartea a 1,8 milioane de oameni în 2007.
Numărul total al oamenilor care mor în fiecare an din cauza tuberculozei include 1,3 milioane de persoane care nu sunt infectate şi cu virusul HIV dar şi 456.000 care sunt infectate cu virusul care provoacă SIDA. Aceştia din urmă sunt clasaţi statistic din punct de vedere medical drept victime ale HIV/SIDA şi nu ai tuberculozei.

Conform lui Kevin De Cock, directorul Departamentului HIV/SIDA al OMS, pacienţii bolnavi de SIDA a căror imunitate naturală este foarte slabă în urma infecţiei cu HIV, sunt de 20 de ori mai predispuşi la îmbolnăviri de tuberculoză decât restul oamenilor.AGERPRES/(Bălu Codruţ)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC) Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), marcată la 24 martie, evidenţiază momentul din 1882, când Robert Koch a informat oficial comunitatea ştiinţifică internaţională că a descoperit bacilul TBC.
Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), marcată la 24 martie, evidenţiază momentul din 1882, când Robert Koch a informat oficial comunitatea ştiinţifică internaţională că a descoperit bacilul TBC.
Ziua mondială a luptei împotriva tuberculozei epidemice În fiecare an la 24 martie este marcată, în întreaga lume, Ziua Mondială a luptei împotriva tuberculozei epidemice, anul acesta având ca deviză „Eu opresc TBC-ul”.
Închisorile româneşti luptă împotriva răspândirii SIDA şi a TBC România comunistă era un vast bârlog de spioni şi de paranoia, cu mii de persoane închise într-unul dintre cele mai crude sisteme de detenţie din Europa de Est. La 20 de ani după căderea comunismului, în spatele gratiilor deţinuţii stau din alte cauze, însă au în continuare multe motive de a se teme...
Nivel de criză al îmbolnăvirilor de tuberculoză rezistentă la medicamente (OMS) Numărul îmbolnăvirilor de tuberculoză provocate de tulpini ale bacilului Koch rezistente la tratamentele standard cu antibiotice se menţine la un nivel de criză, fiind semnalate numeroase noi cazuri în cursul anului trecut, iar diferite forme ale acestei boli au ucis în 2013 aproximativ 1,5 milioane...
Progrese însemnate, dar insuficiente, în combaterea tuberculozei în lume (OMS) În ultimii 25 de ani au fost înregistrate progrese însemnate în combaterea tuberculozei, se arată în cel mai recent raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), însă boala continuă să ucidă 4.400 de oameni pe zi din cauza lipsei îngrijirilor adecvate. Lupta împotriva acestei infecţii, una din ...