Cele mai citite
 


Tulcea: CJ preia condiţionat Spitalul Judeţean de Urgenţă
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Tulcea (CJT) va prelua condiţionat în administrare Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiu, membrii Consiliului aprobând în şedinţa în plen de vineri o hotărâre privind constituirea Consiliului de Administraţie al unităţii spitaliceşti.
Proiectul de hotărâre a fost cel mai discutat de membrii Consiliului, în condiţiile în care reprezentanţii PSD doreau ca în Consiliul de Administraţie al SJU să fie ales şi liderul organizaţiei sindicale SANITAS, Ion Zebreniuc, consilier judeţean PSD, el nefiind susţinut însă şi de consilierii PDL, majoritari în CJ.

'Nu sunt dorit, deşi legea îmi dă dreptul de a fi membru al Consiliului de Administraţie al SJU. Cei doi propuşi de CJ, Florin Bîlă şi Mierlă Aslâ, nu sunt trecuţi de filtrul alegerilor, sunt supuşi preşedintelui CJ, în timp ce un consilier poate avea un punct de vedere diferit de cel al preşedintelui Consiliului', a declarat consilierul PSD, Ion Zebreniuc.

La rândul său, consilierul judeţean PDL care este în acelaşi timp şi preşedinta Casei Judeţene a Asigurări de Sănătate (CJAS), Anişoara Radu, a afirmat că există o posibilă incompatibilitate în condiţiile în care Ion Zebreniuc este şi membru al Consiliului de Administraţie al Casei, dar şi membru al Consiliului de Administraţie al SJU.

'Când vorbim de CA al SJU vorbim de management al acestei unităţi spitaliceşti. Trebuie să găsim modalităţi de dezvoltăm a serviciilor oferite de SJU şi nu numai serviciile care ţin de latura umană, medicală, care sunt la pământ, din punct de vedere numeric. Vorbim despre cum vom dezvolta serviciile, despre un program de investiţii, de atragere a unor fonduri europene şi nu numai, iar în aceste condiţii am nevoie de profesionişti', a declarat preşedintele CJ, Victor Tarhon.

După discuţii care au durat circa o oră, consilierii judeţeni au decis prin vot secret ca în CA al SJU să fie reprezentaţi de Florin Bîlă, Mierlă Aslâ.

Potrivit CJ, SJU va fi preluat în administrare doar după efectuarea unui audit financiar şi după achitarea până la 30 iunie a debitelor înregistrate de cea mai mare unitate spitalicească din judeţ.

'Noi nu avem achitat 100% datoriile la SJU, ci în procent de 80%. Atât am primit, atât am plătit. 70% din încasările SJU reprezintă cheltuielile salariale şi din acest motiv cred că SJU înregistrează datorii către furnizorii de servicii', a declarat directoarea CJAS, Anişoara Radu.

Până în momentul de faţă, doar Primăria din Babadag a preluat unitatea spitalicească din localitate, primăria oraşului Măcin urmând să preia la rândul său spitalul din urbe în perioada imediat următoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Consiliul Judeţean va plăti chiriile apartamentelor specialiştilor din Spitalul Judeţean Specialiştii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea care nu au o locuinţă în judeţ vor primi lunar câte 1.000 de lei pentru plata chiriei, potrivit unui amendament adus vineri, în timpul şedinţei Consiliului Judeţean (CJ), la hotărârea privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli...
Tulcea: Consiliul Judeţean va găsi soluţii financiare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea va găsi soluţii financiare pentru susţinerea activităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiu, preşedintele instituţiei, Horia Teodorescu, declinând astfel oferta Primăriei Tulcei de a sprijini autoritatea judeţeană prin preluarea unei entităţi din subordinea...
Tulcea: Spitalul Judeţean îşi modernizează echipamentele de specialitate Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea au alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) sumele necesare achiziţionării unui angiograf, a unui endoscop şi a aparaturii care va permite un diagnostic rapid în cazul tumorilor.
Tulcea: Consiliul Judeţean a crescut semnificativ sumele alocate în ultimii 6 ani Spitalului Judeţean Fondurile alocate de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) au crescut de peste nouă ori în primele nouă luni ale lui 2016 faţă de 2010, potrivit unei situaţii prezentate miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, de managerul general al SJU, Tudor Năstăsescu.
Incertitudini în ceea ce priveşte plata salariilor în spitalele din ţară (grupaj III) Salariaţii mai multor spitale din România, în special cele de gradele 4 şi 5, ar putea să rămână fără lefuri în trimestrul al patrulea al acestui an, după cum au declarat reprezentanţii Federaţiei Sanitas.
Tulcea: Situaţie financiară critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sumele alocate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu, de la începutul acestui an, sunt comparabile cu cele alocate anul trecut.