Cele mai citite
 


Dolj: Conturile spitalului municipal Filantropia din Craiova au fost blocate
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conturile Spitalului Municipal 'Filantropia' din Craiova au fost blocate de Ministerul Finanţelor prin Trezoreria Craiova din cauza mai multor executări silite puse în aplicare de medicii şi asistenţii şcolilor, grădiniţelor şi creşelor care şi-au câştigat în instanţă unele drepturi salariale din perioada 2007-2009.
Directorul financiar al Spitalului 'Filantropia', Elisabeta Lăjea, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că până în iunie 2009 când au fost preluaţi de către Primăria Craiova, medicii şi asistenţii medicali din şcolile, grădiniţele şi creşele din Craiova au fost angajaţii Spitalului 'Filantropia', iar aceştia şi-au câştigat în instanţă salariile 'de clinic' şi bonurile de masă pentru perioada 2007-2009 în valoare de peste 450.000 lei.

'Medicii şi asistenţii medicali din şcoli, grădiniţe şi creşe erau angajaţii spitalului şi acum suntem obligaţi să le plătim drepturile pe care le-au câştigat în instanţă. Nici nu putem să beneficiem de prevederile Ordonanţei 18 care se referă la plata eşalonată a drepturilor băneşti câştigate în instanţă, pentru că nu ne încadrăm în condiţiile acestei ordonanţe. Ca atare, în acest moment avem conturile blocate şi cum ne intră banii în cont aceştia ajung direct la cei care ne-au executat', a declarat Elisabeta Lăjea.

Directorul financiar-contabil al Spitalului 'Filantropia' a precizat că în acest moment spitalul are datorii foarte mari către mai mulţi furnizori de materiale sanitare şi hrană pentru pacienţi şi nu este exclus ca în cel mai scurt timp să rămână fără hrană, protoxid de azot şi oxigen.

Pe de altă parte, conducerea Spitalului 'Filantropia' este acuzată de Sindicatul Sanitas că a plătit peste 32 de miliarde lei vechi către diverşi furnizori care sunt 'clienţi politici' şi a achitat facturi care nu erau 'o urgenţă' în loc să plătească furnizorii de protoxid de azot, oxigenul şi dezinfectanţii.

'Spitalul a avut bani, dar din cauza managementului defectuos al actualei conduceri nu s-au achitat urgenţele şi materialele fără de care spitalul nu poate funcţiona. S-au plătit conservele, pentru că la spitalul nostru li se găteşte bolnavilor numai din conserve. Nu ştiu de ce nu se găteşte mâncare proaspătă. Era absolut nevoie să se plătească protoxidul de azot, pentru că fără protoxid de azot nu se poate intra în sala de operaţie. Nu ştiu după ce criterii a stabilit conducerea spitalului care sunt priorităţile', a declarat Constanţa Bărbulescu, liderul Sindicatului Sanitas din cadrul Spitalului Municipal 'Filantropia'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Protest spontan la Spitalul CFR din Craiova; unitatea are datorii de 2,5 milioane lei Peste 100 de cadre medicale de la Spitalul CFR din Craiova au ieşit miercuri dimineaţa în curtea unităţii medicale în semn de protest faţă de situaţia financiară a spitalului, care a acumulat datorii istorice de peste 2,5 milioane lei către furnizori, iar ANAF ar putea bloca conturile.
Dolj: Federaţia Sanitas solicită MS să rezolve problema sporurilor acordate disproporţionat la UPU Craiova Filiala Dolj a Federaţiei Sanitas a solicitat conducerii Ministerului Sănătăţii să se implice în rezolvarea problemei sporurilor care se acordă disproporţionat salariaţilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe /UPU/ din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.
Dolj: Mai mulţi membri au părăsit Sanitas pentru a se înscrie într-un nou sindicat Mai mulţi membri ai Sanitas Dolj au părăsit acest sindicat pentru a se înscrie în Federaţia Liberă a Cadrelor Medicale din Sănătate, care se va afilia la Confederaţia Cartel Alfa.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Dolj: În Craiova s-au stabilit patru puncte de prim ajutor pentru perioada caniculară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a stabilit, marţi, ca în municipiul Craiova, în perioada caniculară, să funcţioneze patru puncte de prim ajutor care vor fi amenajate la sediul Instituţiei Prefectului, la Primăria Craiova-Sediul Palace, în Piaţa Centrală, şi la sediul Direcţiei de Asistenţă...
Dolj: Greva la Spitalul 'Filantropia' din Craiova Aproape 150 de medici, asistenţi, infirmiere de la Spitalul Municipal 'Filantropia' din Craiova au declanşat, miercuri, la prânz, o grevă voluntară în semn de protest faţă de reducerea salariilor cu 25% şi de tăierea sporurilor de la anatomopatologie şi a celor de urgenţă.