Cele mai citite
 


Iaşi: Primarul Nichita nu vrea să administreze spitale, de teama falimentului acestora
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, afirmă că municipalitatea nu va prelua în administrare spitatele 'C.I. Parhon' şi, respectiv, de Recuperare până când guvernul nu-i va asigura şi resursele bugetare necesare.
Primarul social democrat a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută vineri, că atât timp cât guvernul nu va aloca resursele financiare necesare, municipalitatea va refuza să ia în administrare cele două mari spitale aflate în prezent în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Gheorghe Nichita afirmă că Direcţia de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii trebuie să-i demonstreze că aceste două spitale vin la municipalitate cu resursa financiară aferentă. El a argumentat că în cazul în care ar prelua cele două spitale, acestea riscă să ajungă, din cauza fondurilor insuficiente, falimentare precum CET sau instituţiile de învăţământ

'Acum ni se iau bani din buget. Se iau decizii fără să se facă calcul. Administraţiile publice locale au experienţe nefericite. Un exemplu este cel al CET-urilor (Centralele Electro Termice - n.r.) date în 2002 în administrarea administraţiilor locale, care nu mai pot fi redresate. Toate sunt falimentare. (...) Un alt exemplu este ceea ce se întâmplă cu şcolile. (...) Cât timp nu ne vor da şi resurse financiare şi nu ne vor demonstra că această resursă financiară nu e dată de pe azi pe mâine, refuz să semnez pentru spitale. În clipa asta guvernul a pregătit şi o ordonanţă de urgenţă, ne diminuează veniturile. Nu pot să-mi asum o răspundere suplimentară pentru două spitale unde oamenii au nevoie de asistenţă medicală', a precizat primarul Gheorghe Nichita.

De pe 1 iulie 12 spitale din judeţul Iaşi intră în administraţia primăriilor şi Consiliului Judeţean, două dintre acestea, Spitalul C.I. Parhon şi Spitalul de Recuperare, fiind sub administrarea municipalităţii ieşene.

Spitalul 'C.I. Parhon', care are o capacitate de 370 de paturi, asigură asistenţă medicală de specialitate în profilul de boli interne, chirurgie, anestezie-terapie intensivă, dializă precum şi profiluri unice în zona Moldovei, ca nefrologia sau urologia. De asemenea, la Spitalul de Recuperare din Iaşi vin să se trateze bolnavii din toată Moldova care au probleme neurologice, osteoarticulare reumatologice sau ortopedice?cu patologie cardiovasculară, respiratorie sau din sfera ORL.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă - în coordonarea Ministerului Sănătăţii Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Cristiana Ciortea, consideră că trecerea unităţii sanitare pe care o conduce în coordonarea directă a Ministerului Sănătăţii ar putea să însemne o relaţie mai directă cu personalul din instituţia guvernamentală, în activitatea de organizare, principiile...
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Ministerul Sănătăţii: DSP a aplicat primele sancţiuni în cazul copilului decedat la Spitalul din Curtea de Argeş Direcţia de Sănătate Publică Argeş a aplicat primele sancţiuni în cazul copilului de 7 ani decedat în Spitalul Municipal Curtea de Argeş, unitatea sanitară fiind amendată cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatri care au acordat asistenţă medicală şi au urmărit...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a descoperit nereguli la jumătate dintre spitalele din judeţ Galaţi, 9 mar/Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a descoperit nereguli la patru dintre cele opt spitale din judeţ, în urma controalelor dispuse de Ministerul Sănătăţii privind respectarea normelor şi prevenirea infecţiilor nozocomiale, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al instituţiei...
Argeş: CJ ia în calcul înfiinţarea unor centre de permanenţă în locul celor patru spitale închise Consiliul Judeţean (CJ) Argeş va analiza posibilitatea înfiinţării unor centre de permanenţă în locul celor patru spitale a căror închidere a fost decisă de Guvern, o hotărâre în acest sens urmând să fie luată în următoarele zile.
Iaşi: Spitalele de Recuperare şi 'C. I. Parhon', preluate de Primărie Un singur consilier local ieşean s-a abţinut luni de la aprobarea transferului Spitalului Clinic de Recuperare şi al Spitalului Clinic 'Dr. C. I. Parhon' de la Ministerul Sănătăţii la administraţia locală.