Cele mai citite
 


Vrancea: DSP nu mai are vaccinuri pentru nou-născuţi
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică nu mai are vaccinuri pentru campaniile de vaccinare a nou-născuţilor.
Şeful DSP, Cătălin Graur, a spus în plenul Colegiului Prefectural de vineri că sunt mai multe probleme în derularea programelor naţionale de sănătate în special din cauza alocării cu întârziere a fondurilor de la buget.

'Cele mai mari probleme cu care ne confruntăm sunt din cauza lipsei vaccinurilor pentru nou-născuţi şi copiii cu vârsta de un an. Lipsesc vaccinurile necesare desfăşurării campaniilor de vaccinare, cum ar fi: vaccinul BCG, diftero-tetanic, antipoliomielitic', a afirmat directorul Cătălin Graur.

El a precizat că situaţia va fi rezolvată în luna iulie, după finalizarea licitaţiilor organizate de Ministerul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 11.000 de nou-născuţi imunizaţi în prima săptămână de vaccinare BCG Peste 11.000 de nou-născuţi au fost vaccinaţi în prima săptămână după ce Ministerul Sănătăţii a reînceput procesul de imunizare împotriva tuberculoziei.
Ministerul Sănătăţii a reînceput vaccinarea BCG Ministerul Sănătăţii (MS), prin Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie-iunie a.c.
Vrancea: Campania de vaccinare nu a început Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea nu a achiziţionat, până la această dată, dozele de vaccin antigripal necesare pentru campania din această iarnă.
DSP Sibiu: Vaccinurile BCG, Hexavalent, Tetravalent şi antigripal lipsesc de la DSP Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Sibiu nu are în stoc nicio doză de vaccin BCG (vaccin antituberculos) pentru nou-născuţi, nici vaccin Hexavalent, Tetravalent sau antigripal, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt a instituţiei.
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit 12.500 doze de vaccin antigripal Galaţi, 18 oct/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 doze de vaccin antigripal care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi urmează să fie distribuite medicilor de familie, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei sanitare.