Cele mai citite
 


Vaslui: Consiliul Judeţean a amânat preluarea spitalului de urgenţă
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, votul pentru aprobarea proiectului de hotărâre cu privire la trecerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui în subordinea autorităţilor judeţene.
Preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, a declarat, pentru AGERPRES, că decizia de amânare a fost luată din cauză că Ministerul Sănătăţii nu a achitat datoriile de peste 3 milioane de lei pe care cea mai mare unitate sanitară cu paturi din judeţ le are la această dată.

'Nu este nicio supriză, eu am spus încă de acum două săptămâni că nu sunt de acord cu preluarea acestui spital decât dacă sunt plătite la zi datoriile. În caz contrar, eu nu semnez niciun protocol. Consilierii PSD şi PNL au propus în plenul şedinţei amânarea trecerii unităţii spitaliceşti în subordinea CJ. Consilierii au fost nemulţumiţi şi de faptul că au avut la dispoziţie un timp scurt pentru a studia legea cu privire la preluarea spitalelor şi bineînţeles au fost nemulţumiţi din cauza datoriilor. Avem şi aşa destule de plătit la judeţ, nu ne mai trebuie o povară în plus', a subliniat Vasile Mihalachi.

Amânarea preluării SJU Vaslui a fost aprobată cu unanimitate de voturi.

În judeţul Vaslui sunt şapte spitale, iar dintre acestea cinci au datorii de peste 8 milioane de lei, în timp ce unităţile sanitare din Tutova şi Murgeni nu au restanţe la plata medicamentelor şi materialelor sanitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: După mai multe amânări, CJ a aprobat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean Vaslui a aprobat, vineri, proiectul de hotărâre privind preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce, în două şedinţe diferite, consilierii judeţeni amânaseră acest lucru din cauza datoriilor de aproximativ 9 milioane de lei pe care le avea instituţia sanitară.
Olt: Consiliul Judeţean a început demersurile pentru preluarea Spitalului Slatina Consiliul Judeţean Olt a început, miercuri, demersurile pentru preluarea a trei spitale din judeţul Olt, respectiv a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina, a Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi a Spitalului de Psihiatrie Schitu-Greci.
Vaslui: CJ a amânat pentru a doua oară preluarea Spitalului de Urgenţe Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui.
Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la...
Vrancea: Marian Oprişan cere demisia ministrului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan (PSD) a cerut, vineri, demisia ministrului Sănătăţii Cseke Attila după ce pe site-ul ministerului a apărut un proiect de hotărâre de guvern prin care se abrogă transferul managementului asistenţei medicale pentru mai multe spitale, printre care...
Vaslui: Consiliul Judeţean refuză preluarea Spitalului de Urgenţe Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui ar trebui să treacă începând cu data de 1 iulie de la Ministerul Sănătăţii la Consiliul Judeţean (CJ), numai că reprezentanţii acestei instituţii nu sunt de acord cu preluarea unităţii sanitare.