Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu comisarul european pentru sănătate
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi comisarul european pentru sănătate, John Dalli, au discutat vineri după-amiază mai multe probleme de interes din domeniul sanitar, printre care importanţa implementării unui sistem informatic în sistemul sanitar românesc care să fie interconectat cu alte sisteme din ţările UE şi asigurarea asistenţei medicale transfrontaliere.
Cei doi oficiali şi-au exprimat disponibilitatea continuării şi susţinerii unui dialog permanent şi pentru realizarea unui schimb de informaţii şi date în ceea ce priveşte domeniul sanitar, informează un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii l-a informat pe comisarul european despre stadiul procesului de descentralizare care este aproape de finalizare în România. De asemenea, oficialul român şi-a exprimat dorinţa ca, în structura viitorului buget european, Ministerul Sănătăţii să poată accesa direct fonduri structurale în sectorul de sănătate.
'Aveţi susţinerea noastră deplină pentru continuarea reformelor pe care le-aţi început în sistemul sanitar românesc', a declarat John Dalli, potrivit sursei citate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Sibiu: Ministrul sănătăţii, nemulţumit de calitatea actului medical Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a criticat, vineri, la Sibiu, pe foştii miniştri ai Sănătăţii, calitatea actului medical din spitalele din România, care, conform acestuia este mai slabă decât în Germania şi Ungaria, ministrul acuzându-i şi pe mulţi medici de familie că se limitează să consulte pacienţii...
Cardul naţional de sănătate Ministerul Sănătăţii intenţionează să introducă, de la 1 ianuarie 2011, cardul naţional de sănătate, a anunţat, marţi, ministrul sănătăţii, Cseke Attila, într-o conferinţă de presă. El a spus că România este singura ţară din UE care nu are acest card.
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...